Sleep Kicks slipper albumet «The Afterdrop»

Sleep Kicks

Sleep Kicks er en indierock-kvartett med base i Oslo, som gir ut sin debutplate «The Afterdrop» på sin egen label Clever Recordings fredag 17. mars 2023.

Albumet er innspilt hos Spellemann-vinnende Ole og Silje Huleboer i Chaka Khan Studio, og mikset av Morten Øby i Taakeheimen Lydrike. Skiva gis ut digitalt og på vinyl og plateslippet feires med konsert på Revolver samme kveld!

Første smakebit fra albumet, «No Chains» ble i fjor sommer sluppet til rosende omtale i både inn- og utland, og i kjølvannet av dette spilte de på Øyafestivalens prestisjefylte klubbdag.

Oppfølgeren «Neptune» ble sluppet i oktober, og den personlige låta, sammen med en rørende musikkvideo, vakte et oppsiktsvekkende engasjement som kulminerte i omfangsrike artikler i bl.a. Romerikes Blad og Dagbladet.

Bandets sound kombinerer hissige riff og stadionvennlige refrenger, samt litt synthkrydder – alt innenfor et indie rock-landskap med tydelig inspirasjon fra den mørke og urbane post-punken fra starten av 80-tallet. Referansene strekker seg fra Simple Minds, Chameleons og a-ha til The Killers, Placebo og Interpol.

Sleep Kicks hevder på ingen måte å ha funnet opp rocken på nytt, men mener i alle fall at de forvalter arven på en ærefull måte, og at de gjennom helstøpte arrangementer og catchy hooks og melodier framstår som et friskt pust framfor bleke kopister.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.