ŠKODA med eksklusiv elbilnyhet for norske kunder

ŠKODA

ŠKODAs elektriske familie-SUV lanseres neste år, men allerede før verdenspremieren vises bilen på norsk jord. Norske kunder med forhåndsbestilling kan nå bli de første i verden som får se den produksjonsklare bilen.

ŠKODA Norge har opplevd enorm interesse etter at de åpnet for forhåndsbestillinger av merkets første fullelektriske familie-SUV, bygget på VISION iV-konseptet. Forventninger knyttet til pris, størrelse, rekkevidde og hengerfeste har ført til at forhåndsbestillingene har strømmet inn i det norske markedet.

ŠKODA Norge forventer mer pågang etter at den produksjonsklare bilen er vist, noe som altså skjer for aller første gang i Norge. Før-premieren skjer på et eksklusivt arrangement 12. januar, hvor bare kunder som har forhåndsbestilt bilen blir invitert. Mandag 2. desember sendes invitasjonen til alle i Norge som har forhåndsbestilt ŠKODAs elektriske familie-SUV.  

– Vi har jobbet mye for å kunne gi kundene våre denne muligheten, fordi vi vet at mange har gledet seg lenge til å se den. Samtidig vet jeg at interessen ikke blir noe mindre av å se den ferdige utgaven på nært hold, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA Norge i Harald A. Møller AS.

En eksklusiv visning av bilen før verdenspremieren innebærer strenge sikkerhetskrav fra ŠKODA-fabrikken. Det er stilt krav om fullt fotoforbud, og det blir ikke anledning til å ta med mobiltelefoner eller annet kamerautstyr inn i salen hvor bilen står utstilt. Arrangementet finner sted på Gardermoen. Flere detaljer kommer når invitasjonen sendes til alle med forhåndsbestilling mandag 2. desember.

– Den unike muligheten vi har fått til å vise bilen, før resten av verden får se den, kommer med en rekke krav fra fabrikken. Alle som forhåndsbestiller bilen får en invitasjon, og da er det førstemann til mølla. På grunn av restriksjoner knyttet til sikkerheten har vi ikke mulighet til å åpne for alle de tusenvis som står på lista vår, men vi lover at vi skal åpne dørene for så mange som mulig, sier Meiner.

ŠKODAs VISION iV i produksjonsklar utgave skal levere på alt markedet forventer av en ŠKODA i dag. God plass, smarte løsninger, mye bil for pengene og et design som skiller seg ut. ŠKODA har bekreftet at den produksjonsklare utgaven får mulighet for 4×4 firehjulstrekk og hengerfeste. Konseptutgaven er 4,665 meter lang, 1,926 meter bred og 1,613 meter høy. Med andre ord er det en stor og rommelig elbil som skal vises frem 12. januar.

ŠKODAs elektriske famili-SUV blir bygget på Volkswagen-gruppens nye elbil-plattform (MEB). Den har et sportslig design med skarpe linjer og god plass. I konseptbilen sitter to elektriske motorer med totalt 306 hestekrefter, noe som tegner konturen av dynamiske kjøreopplevelser. I tillegg er det bekreftet at den produksjonsklare utgaven kommer med fem seter og nevnte hengerfeste.

Utlevering av bilene starter i 2020, og interessen for bilen gjenspeiles tydelig på forhåndsbestillingene den norske importen har mottatt.

Kombinasjonen av lang rekkevidde, stor plass, mulighet for firehjulstrekk, omfattende sikkerhetssystemer og høy bakkeklaring treffer det norske markedet godt, som foreløpig har få prisgunstige alternativer med de nevnte egenskapene i elbilsegmentet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.