LEDER: Helt greit at Bodø-politiet avlytter i narkosaker

gunnar andreassen

I et leserinnlegg i dagens Avisa Nordland under overskriften «Kjære Bodø-politiet, er det greit å avlytte?» går studenten Sebastian Alexander Solberg langt i å antyde at politiet ikke burde avlytte i narkosaker.

Nå er kanskje narkotikalovgivningen noe gammeldags, cannabis er i ferd med å bli legalisert flere steder, men det finnes større problemer enn cannabis i Bodø Videregående Skole.

Avisa Nordland, NRK Nordland og Bodøposten.no har i det siste dekket det som må sies å ha vært omfattende narkotiamisbruk og vold i forbindelse med narkotika blant elever ved skolen.

Les også:  Mo i Rana-matter inntar Manhattan

For et par dager siden trykket Bodøposten.no nyheten om at minst 60 elever mistenkes for narkokrim i Bodø. Og i går publiserte Bodøposten.no nyheten om at det har vært flere alvorlige voldshendelser med kniv og stikkvåpen i forbindelse med narkotikakriminaliteten.

Når bør politiet komme på banen i slike problemstillinger? Svaret er åpenbart: så tidlig som mulig. Og jo fortere politiet i Bodø får bukt med narkotikaproblemene og volden blant studenter i Bodø, jo bedre.

Les også:  Arctic Race of Norway inngår samarbeid med Mo Industripark, Rana Gruber og FREYR Battery

Det er bra for skolen, studentene selv og byen vår.

Derfor er det helt greit at Bodø-politiet avlytter i narkosaker.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.