Skal plassere 500 hjertestartere rundt om i landet

hjerte

Foreningen «Et Hjerte av Gull» vil utplassere 500 hjertestartere med utendørs skap i det offentlige rom rundt om i Norge.

Hjertetstarterne vil være tilgjengelig 24/7 i oppvarmede skap hvor folk ferdes. I tillegg vil skapene være overvåket og det er en aktiv GPS-sporing på samtlige startere.

Foreningen er et initiativ fra mennesker med stor erfaring innen akutthjelp. En tilsvarende «aksjon» i Nederland resulterte i at hele 1400 nye hjertestartere ble plassert ut i skap i samfunnet. Foreningen i Norge har som mål å utplassere minst 500 hjertestartere i første omgang.

– Det var viktig for foreningen å finne en leverandør som kunne tilby en hjertestarter av beste kvalitet til riktig pris. Samtlige hjertestartere er folkefinansiert. Det var derfor en selvfølge for oss å strekke oss så langt som mulig for å støtte initiativet, sier daglig leder Per Hagen i Safer Life som skal levere hjertestarterne.

De 500 hjertestarterne vil ha en stor effekt på antallet som overlever hjertestans utenfor sykehus. De fleste startere er i dag plassert på arbeidsplasser med begrenset åpningstid. Ved å få vesentlig flere ut i det offentlige rom vil tilgangen til dette livreddende apparatet sterkt forbedres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.