Sjokk: EU sier ja til Bodø som kulturby!

stormen bibliotek

Bodø og Nordland er ett skritt nærmere å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. Det er klart etter at en jury i EU-kommisjonen torsdag kveld har sagt ja til pre-kvalifisering av søknaden fra Bodø, opplyser Bodø kommune.

– Gratulerer til hele Bodø, Nordland og Nord-Norge. Denne uka har vist oss at når vi står sammen så vinner vi fram, sier ordfører Ida Pinnerød (Ap).

Bodø kan dermed bli den første Europeiske kulturhovedstaden nord for Polarsirkelen.

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV) er svært fornøyd med at Bodø nå er med videre i konkurransen om å bli Europeisk kulturhovedstad, melder Bodø kommune.

– Gjennom søknadsprosessen har vi lagt et godt grunnlag for et stort kulturløft i Nordland. Nå skal vi brette opp ermene og fortsette dette arbeidet. Nordland fylkeskommunes rolle er å se hele Nordland, og sikre at Nord-Norge nå samler seg om denne fantastiske muligheten. Dette er en gledens dag for alle som er opptatt av kulturen i samfunnet, sier en engasjert kulturråd Aase Refsnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.