Sjefen for barnevern i Norge, Mari Trommald, med flere dobbeltroller i barnevernet?

bufetat

Det har i den siste tiden vært flere avsløringer i media om dobbeltroller innen barnevernet i Norge. Flere ansatte i barnevernet har drevet egne, eller arbeidet i selskap som leverer tjenester til barnevernet. Men disse skandalene har vært på lokalt nivå. Bodøposten.no kan idag avsløre at lederen for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) – sjefen for barnevernet i Norge – selv står oppført som daglig leder i en rekke foretak innen barnevernsbransjen.

Søker du opp informasjon om Mari Trommald sine roller i næringslivet på Proff.no får man opp at hun bare har en rolle: som ansatt i Bufdir. Men virkeligheten synes å være en ganske annen. Mari Trommald, som er barnevernets øverste leder, er også oppført som daglig leder i mange foretak innen barnevern rundt om i landet.

Bodøposten.no har kontrollert foretak tilknyttet barnevernet og påvist at Mari Trommald er navngitt som daglig leder i – hold deg fast – hele 4 forskjellige foretak innen barnevernet.

Bodøposten.no har bedt Bufdir om en avklaring om hun har dobbeltroller i disse foretakene: Vest Kasa Ungdomssenter Bergen avd. Tertnes, Kirkenær Barnevern og Omsorgssenter, Kollen Ungdomsbase og Kvalmen akuttinstitusjon.

Men Bufdir nekter for at det finnes noen dobbeltroller i foretakene;

– Nei, det stemmer ikke. Mari Trommald er direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, sier Henrik Nielsen i Bufdir til Bodøposten.no.

Problemet er at hun faktisk står oppført som daglig leder i samtlige foretak. Her er en oversikt som leserne kan kontrollere selv:

Vest Kasa Ungdomssenter Bergen avd. Tertnes
Daglig leder: Mari Trommald

Kirkenær Barnevern og Omsorgssenter
Daglig leder: Mari Trommald

Kollen Ungdomsbase
Daglig leder: Mari Trommald

Kvalmen akuttinstitusjon
Daglig leder: Mari Trommald

Bufdir-sjefen har ikke eierandeler i foretakene som er offentlig drevet, og Bodøposten.no har ikke klart å bringe på det rene om Mari Trommald mottar lønn fra noen av disse foretakene og således har direkte økonomisk gevinst av dette.

Bodøposten.no tar forbehold om at Mari Trommald kan være daglig leder i flere foretak enn det som står beskrevet i listen ovenfor.

OPPDATERING: Bodøposten.no har fått bekreftet av Bufdir at det faktisk er en feil hos Proff som gjør at det ser ut som Trommald har dobbeltroller.

Foto: Tine Poppe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.