Hyllet under Tour de France

Arctic Race of Norway

De har alle opplevd tunge motbakker og nederlagsfølelse. Nå bruker de idretten til å skape seg bedre liv, og i helgen ble de båret frem av et folkehav i Danmark under åpningen av Tour de France.

Idretten Skaper Sjanser, et aktivitetstilbud for mennesker med rusutfordringer, fikk virkelig oppleve publikums hyllest da de syklet foran proffene under åpningen av Tour de France i Danmark i helgen. Tour de France er verdens tredje største idrettsarrangement, og tusenvis av entusiastiske tilskuere reiste seg og klappet da utøverne fra Idretten Skaper Sjanser ble presentert før start.

– Vi er evig takknemlige for at vi gjennom samarbeidet med Arctic Race of Norway fikk muligheten til dette. Publikum og arrangøren av Tour de France skapte en uforglemmelig opplevelse for våre utøvere. Første etappe var en 13,2 kilometer lang hyllest, og mange har fått en opplevelse for livet. Nå gleder vi oss enormt til å stå på startsstreken i Mo i Rana når Arctic Race of Norway starter der den 11. august, sier daglig leder Morten Nyborg i Idretten Skaper Sjanser.

De 27 utøverne fra Idretten Skaper Sjanser kommer fra tre av foreningens sykkelgrupper, og er i alderen 25 til 59 år. Mange av dem har tilbragt år bak fengselsmurer.

– Gjennom Idretten Skaper Sjanser ønsker vi å gi mennesker med utfordringer i livet en opplevelse av fellesskap og mestring. Sykkelaktiviteten gir dem bokstavelig talt motivasjon til å holde seg på rett vei, med hendene på styret og blikket rettet fremover, legger Nyborg til.

Idretten Skaper Sjanser er en av samfunnspartnerne til Arctic Race of Norway, og det var dette samarbeidet som åpnet døren til Tour de France som er verdens tredje største idrettsarrangem,ent. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for å kunne bidra til at folk med utfordringer kan bruke idretten til å skape seg et bedre liv.

– Det var herlig å se dem sykle alle etappene i Arctic Race of Norway i fjor, og helt nydelig å se hvordan de ble båret frem av tusenvis av dansker under Tour de France. Nå gleder vi oss skikkelig til å ta imot dem under Arctic Race of Norway senere i år, og vi håper publikum i Norge setter like stor pris på disse flotte utøverne, som det danskene gjorde, sier Dybdal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.