Siv Dagny Aasvik leder utviklingsprosjektet på Nesna

Nord universitet

Tidligere ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik (43), skal lede utviklingsprosjektet på Nesna. – Jeg er veldig glad for at Siv Dagny har sagt ja til å lede prosjektet og nå kan vi virkelig sette fart på utviklingsarbeidet, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Siv Dagny Aasvik var ordfører i Hadsel kommune for Arbeiderpartiet fra 2015 til 2019. Hun ble i november 2019 ansatt i Egga Utvikling, hvor hun har jobbet som senior prosjektleder. Hun har et meget omfattende nettverk innenfor flere bransjer og på tvers av politiske skillelinjer. Hun har ledet regionale utviklingsprosesser og større prosjekter i samspill med det offentlige og private.

Siv Dagny Aasvik har praktisk- pedagogisk utdanning og erfaring i å lede samarbeidsprosesser med mange involverte. Hun har stor innsikt i lokal, regional og statlig forvaltning og beslutningssystem.

– Vi har vært opptatt av å finne en leder av utviklingsprosjektet som nyter tillit på Helgeland, har god kjennskap til politiske prosesser og kan jobbe godt med prosjektledelse. Siv Dagny svarer til alle våre forventninger, sier Hanne Solheim Hansen.

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til og jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet. I over 20 år har jeg jobbet med utvikling av Nordland og med å skape muligheter i distriktene. Når regjeringen i Hurdalsplattformen gikk inn for å reetablere grunnskolelærer-barnehagelærerutdanningen på Nesna, var dette et viktig distriktspolitisk signal. Nå skal utviklingsprosjektet bidra til å gi mer aktivitet på det tradisjonsrike utdanningsstedet, sier Siv Dagny Aasvik.

Nord universitet har jobbet med mandat til prosjektgruppen og til fire undergrupper som skal bidra inn i prosjektet.  Det vil også bli etablert et eget sekretariat som skal ledes av Øyvind Steinslett, som er ansatt som stedlig leder for Nord på Nesna. 

– Det er lagt opp til en ambisiøs tidsplan for prosjektet hvor det skal legges fram en anbefaling for rektor ved Nord universitet i løpet av våren 2023. Underveis er det lagt opp til milepæler for Kunnskapsdepartementet, som er bestiller av utviklingsprosjektet, skal informeres, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Aasvik er opptatt av at prosjektet og de fire delprosjektene må gjøres i nært samarbeid med lokale og regionale myndigheter.

– Vi vil legge opp til et nært samarbeid med Nesna kommune, regionrådene og Nordland fylkeskommune i arbeidet. Det er viktig at det store engasjementet som er vist på Helgeland nå kan brukes til å skape et best mulig universitetssted på Nesna, sier Siv Dagny Aasvik.

Prosjektlederstillingen ved Nord universitet er et engasjement på ett år i 100 prosent stillingen. Siv Dagny Aasvik starter i stillingen 1. juni, og tar permisjon fra stillingen i Egga Utvikling i engasjementsperioden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.