Prøv denne alkoholfrie drikkemenyen på nyttårsaften!

julemat

Det kan være mange grunner til å velge en alkoholfri nyttårsaften, men det finnes ingen gode grunner til å ikke gjøre det med stil.

Alkoholfrie drinker, også kalt Mocktails har kommet for å bli, og det er bare fantasien som setter en stopper for hvor mange ulike, lekre og friske varianter du kan lage. 

– Nå helt på slutten av 2019 kan vi definitivt si at trenden med å velge bort alkohol har fått et skikkelig solid fotfeste også her i Norge. Salget av alkoholfrie drikker har fortsatt å øke, og folk har virkelig fått øynene opp for hvor enkelt det er å lage smakfulle og spennende mocktails selv, sier Marianne Erdal Mogstad, merkevaresjef for Schweppes. 

Her er 6 grunner til at flere velger drinker uten alkohol

1.     Har sterkere fokus på trening og sunnhet

2.     Større og økende variasjon av blandevann 

3.     Motreaksjon mot at alkohol brukes til å feire «alt»

4.     Vil ikke kaste bort neste dag på å ligge fyllesyk

5.     Teller kalorier

6.     Sparer penger

Salget av øl uten alkohol har også fortsatt å øke, og nå selges det over en millioner liter i året. En kombinasjon av mocktails og øl uten alkohol kan gjøre nyttårsaften til noe helt spesielt.

– Vi har laget tre oppskrifter på alkoholfrie mocktails‚ en du kan servere som velkomstdrikk, en du kan tilby i løpet av kvelden som er litt julete og til slutt en du kan by på når klokken slår midnatt, sier Erdal Mogstad.

Velkomstdrinken bør være frisk, både på smak og utseende. Mocktailen «Oransje revansj» glir rett inn her, med en knallgul farge og sprudlende smak av grapefrukt, appelsin og tonic.

– Det som gjør mocktails så mye mer spennende og forfriskende enn brus eller juice, er at du kan eksperimentere med mange ulike smaker og farger, forklarer Schwppes-ambassadøren Thomas Stenbäck. Stenback har i anledningen laget en spesialkomponert nyttårsmocktail med hint av pepperkaker og ingefær. En perfekt hyllest til julehøytiden. Blandevann er alltid hovedingrediensen i en mocktail i forhold til volum, og et voksende utvalg gjør at man enkelt kan variere både smak og farge. Til nyttårsmocktailen har han valgt Schweppes Ginger Ale sammen med sirup laget på pepperkaker, for skikkelig gode julekonnotasjoner.

Til kalkunmiddagen kan du velge det nyeste tilskuddet i Munkholm-familien, nemlig Munkholm Fruktig IPA. Den har nok fruktighet til å matche både kalkunkjøtt og en Waldorfsalat med epler og druer.

– Og når det nye året ringes inn er det tid for en «Fruktig aften»; en stilig, rosa alkoholfri mocktail laget på jordbær, kiwi og pasjonsfrukt. Dette er en forfriskende start på det nye året, som også minner deg om sommeren som kommer, sier Marianne Erdal Mogstad. 

Alkoholfri velkomstdrink – Oransje revansj: 

Ingredienser

60 ml frisk grapefruktjuice

30 ml frisk appelsinjuice

10 ml sukkersirup

Schweppes Indian Tonic, etter behov

Slik gjør du: Ha knust is i glasset. Rist ingrediensene sammen og sil dem av to ganger og hell i glasset. Fyll opp med Schweppes Indian Tonic. 

Garnityr/pynt: En liten kvast rosmarin.

Tips: Tilsett en dråpe sitronsaft for en ekstra spiss på drinken.

Drikke til kalkunmiddagen: Munkholm Fruktig IPA. En forfriskende, velsmakende alkoholfri IPA brygget med Mosaic aromahumle som gir et hint av tropiske frukter. Ølet har en elegant og lett bitter avslutning.

Thomas Stenbäcks nyttårsmocktail

Ingredienser:

30ml Sitronjuice

20ml Pepperkakesirup

100ml Schweppes Ginger Ale

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene i et glass og rør om. For ekstra julestemning kan du bruke pepperkaker og en myntekvast som garnityr.

Slik lager du pepperkakesirup: Løs opp pepperkaker i sukker og vann (6 deler sukker til 4 deler vann) til sirupen har god smak av pepperkake. Sil sirupen før du bruker den i mocktailen.

Alkoholfri midnattsdrink – Fruktig aften:

Ingredienser

200 ml Schweppes Indian Tonic

2 jordbær

2 halve kiwi

1 pasjonsfrukt

Knust is

Slik gjør du: Skjær jordbær og kiwi i tynne skiver og ha dem i glasset sammen med innmaten av pasjonsfrukten. Spar en fruktskive til garnityr. Bruk en rørepinne eller skaftet på en teskje til å mose frukten slik at smaksstoffene frigjøres. Hell så fruktblandingen i et glass. Tilsett den knuste isen og fyll opp med Schweppes Indian Tonic. Server drinken med den siste fruktskiven over glasskanten.

Garnityr/pynt: Pynt med en fruktskive over glasskanten.

Tips: Kjøl ned glasset med is i forkant. Tøm glasset for is før du fyller på med drinken. Man kan også kjøle ned glasset i fryseren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.