PORTRETT: Ida Pinnerød

ida

Ida Pinnerød er ordfører i Bodø kommune og representerer Arbeiderpartiet. Jeg besøkte Ida på kontoret hennes og intervjuet henne om hva hun driver på med utenom jobben som ordfører, og hva hun liker å gjøre, spise, se på og høre på.

I dette eksklusive portrettintervjuet i Bodøposten.no får du med andre ord vite mer om selve personen Ida, og ikke politikeren Ida. Spørsmålene begynte med hva ordøreren gjør når hun ikke er på jobb.

– Jeg har jo tre unger så på fritiden er jeg ganske opptatt av dem, det går mye artig tid sammen med ungene. De driver med ski, turn, speider, og er aktive. Og så er vi veldig glade i å være på hytta på Beiarfjellet, sier Ida.

Og om du trodde Ida var en TV-slave så er faktisk ikke det helt rett.

Koser seg på hytta
– På hytta har vi ikke TV, og jeg ser egentlig veldig lite på TV. Men jeg ser på nyhetene, så jeg er egentlig i ferd med å bli som mamma. Men så er jeg litt svak for gode dokumentarer. Og så ser jeg selvfølgelig gullrekka på fredakgskvelden – og Lindmo på lørdag, sier Ida.

Ordføreren er med andre ord som de flest av oss andre bodøværinger når det gjelder TV. Og når det gjelder filmer er hun glad i mye forskjellig.

– Jeg liker gjerne en god thriller eller et bra drama, men er ikke så veldig glad i action-filmer, sier Ida.

Og hvem kan klandre henne for det, det er ikke så mange damer som er så begeistret for action, det er ofte gutta som liker slike filmer, men mange filmer i dag er ofte moderne kombinasjoner av flere sjangere.

Veldig glad i kunst
Også når deg gjelder kunst er Ida Pinnerød variert i smaken.

– Jeg kan gjerne gå på en klassisk konsert, og kan nesten gå på nesten hvilken som helst konsert, så der er jeg nok ganske altetende, sier Ida.

Og som forventet er Pinnerød en kunst-entusiast.

– Jeg er veldig glad i kunst, jeg er veldig åpen for mange typer uttrykk og synes den visuelle kunsten spiller en viktig rolle i bybildet, sier Pinnerød.

Mat er viktig
Men det er ikke bare fritid, TV, musikk og kunst som står på timeplanen når ordføreren har fri fra jobben. Hun er også kjempeglad i mat, både å lage mat og spise mat.

– Men det er ikke jeg som lager mat hele tiden, jeg har en fantastisk mann som tar en stor del av matlagingen. Og dessuten baker han faktisk egne brød, så butikk-brød har vi helt sluttet med, sier Ida.

Men det kan være litt hektisk også på matsiden, men der er Ida heldig som får hjelp av familien.

– Hver tirsdag er vi hos foreldrene mine og spiser pannekaker, og det er veldig bra for det er stor suksess for ungene, sier Ida.

Men Pinnerød er ikke tapt bak en kjøkkenbenk.

– Jeg er veldig glad i å lage mat til selskap når jeg har tid, og det å ha god tid til å lage et skikkelig godt måltid synes jeg er veldig viktig, sier Pinnerød.

Og Ida er ikke et vanemenneske når det gjelder matlaging og liker å prøve ut nye ting.

– Jeg er litt gammeldags, og liker å bla i kokebøker for å finne noen gode retter. For eksempel bla i en spansk kokebok eller italiensk kokebok, sier Ida.

Ikke en vin-kjenner
Hun kan gjerne invitere til pizza eller taco. Og med god mat hører det av og til god drikke, men noen vin-kjenner er ikke Ida.

– Jeg synes det er fint å kunne gå på polet å få hjelp til å finne de rette vinene til maten, for det har jeg ikke kompetanse på, så da spør jeg de som kan det, sier Ida.

Ida kan faktisk hive seg med på elgjakt og da står selvsagt elg på menyen.

– Her om dagen fikk jeg en fjerdedel av en elg så nå blir det mye elgkjøtt fremover. Men det blir ikke så mye tid til matlaging så det er noe av de tingene jeg skulle hatt mer tid til, avslutter Ida.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.