Påmelding til Ungdommens musikkmesterskap er i gang!

scandic live nation

Tida er inne for å melde seg på Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020. Noe Årets musiker i forrige UMM, Florian Rademacher Krogsæter (11), varmt anbefaler unge musikere å gjøre.

– Ja, det gjør jeg – absolutt! Det er gøy, spennende og lærerikt å delta. Det er også kjempemorsomt å være i lag med andre som driver med musikk, sier elleveårige Florian, som var ti år da han Årets musiker i UMM – den yngste vinneren noensinne.

– Skal du selv melde deg på Ungdommens musikkmesterskap også i 2019–2020?

Kanskje, og i så fall som medlem i messingkvintetten Den lille messingfabrikken, sier Florian.

Den kvintetten kan stille i kammermusikklassen, som hvert år inngår i UMM-programmet. Med seg i kvintetten fra Vestnes har Florian sin bror Emil Rademacher Krogsæter, Roman Mohylevyts samt søskenparet Oline og Magnus Seime Legernes.

Florians deltakelse i Ungdommens musikkmesterskap 2018–2019 ble en eventyraktig suksess. Som tiåring imponerte han juryene ettertrykkelig, både i det regionale mesterskapet og det nasjonale mesterskapets tre runder. Etter sin flotte prestasjon i superfinalen ble Florian belønna med 50 000 kr samt et solistoppdrag med KORK. Ikke nok med det: Han kapra like godt to priser til: Publikum stemte ham fram til en publikumspris pålydende 15 000 kr. Og han fikk prisen Årets talent fra Norges Musikkorps Forbund, pålydende 20 000 kr.

– Da jeg kom til finalen i 2017–2018 tenkte jeg at jeg hadde veldig lyst til å komme til superfinalen neste gang, og vinne hele konkurransen og bli kåret til Årets musiker. Jeg øvde hele det neste året for å klare det. Da jeg vant UMM i vinter fikk jeg plutselig mange spilleoppdrag og økonomisk støtte som jeg kan bruke til ekstra horntimer, kjøp av eget instrument og undervisning i musikkteori, sier Florian. 

For å delta i Ungdommens musikkmesterskap må en være under 26 år. I 2019–2020 er mesterskapet åpent for følgende disipliner: Piano, messingblås, treblås, slagverk, åpen klasse (akkordeon, kirkeorgel og harpe) og kammermusikk. Påmelding gjøres på nettstedet umm.no og påmeldingsfrist er 1. oktober 2019.

De regionale mesterskapene er for utøvere under 19 år, og arrangeres slik: Bergen: 9. november, Lillehammer: 9. november, Stjørdal: 9. november, Kristiansand: 16. november, Larvik: 16. november, Mosjøen: 16. november, Tromsø: 16. november, Ålesund: 16. november, Oslo/Sandvika: 16.–17. november, Stavanger: 17. november

De som presterer aller best i de regionale mesterskapene kvalifiserer seg til det nasjonale mesterskapet. Det samme gjør et utvalg musikere i alderen 19-25 år, som i år forsøker å kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet via innleverte videoopptak. Det nasjonale mesterskapet arrangeres på Norges musikkhøgskole i Oslo, 17.–19. januar 2020. Der kåres blant annet Årets musiker 2019–2020, som blant annet belønnes med 50 000 kr.

UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund, Musikkpedagogene Norge og Norges musikkhøgskole.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.