Bedriftsforbundet blir medlem av stort europeisk SMB-felleskap

bedriftsforbundet

Denne uken har Bedriftsforbundet offisielt blitt tatt opp som fullverdig medlem av SMEunited – en europeisk paraplyorganisasjon med samarbeidspartnere i rundt 30 europeiske land.

Med 12 millioner europeiske SMB’er i ryggen har SMEunited stor påvirkningskraft på beslutningstakerne i EU. Som norges representant i den Brüssel-baserte organisasjonen vil Bedriftsforbundet nå få være med og påvirke de lange linjene i europeisk næringslivspolitikk.

– Dette er en unik mulighet som gjør at norske små og mellomstore bedrifter kan være med og påvirke den delen næringspolitikken som bestemmes av EU. Og som vi alle vet – det tas enormt mange beslutninger i EU som påvirker næringslivet her hjemme, sier administrerende direktør Olaf Thommessen i Bedriftsforbundet.

Påvirkningskraft
Det er Jørund Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt i Bedriftsforbundet, som har hatt ansvaret for innmeldingsprosessen. Han er meget imponert over SMEunited’s evne til å nå frem til de riktige beslutningstakerne.

– Dette medlemskapet betyr at vi nå får erfarne lobbyister som jobber for oss, og som vil kunne fremme viktige saker på vegne av norges mange små og mellomstore bedrifter. Vi vil også være representert i organisasjonens komiteer og utvalg, noe som gir spennende muligheter for både tillitsvalgte og fageksperter i vår egen organisasjon, sier Rytman.

Sterkere SMB-sektor
SMEunited’s generalsekretær Veronique Willems er svært fornøyd med å få en norsk SMB-organisasjon med på laget.

– Vi er svært glad for å kunne ønske norske Bedriftsforbundet velkommen som vårt nyeste medlem og ser frem til et tett samarbeid med vår nye partner om viktige SMB-relaterte saker, Willems i en kommentar.

– Europa trenger en sterk SMB-sektor og det er en styrke for oss å kunne representere små og mellomstore bedrifter fra hele regionen, legger hun til.

På vegne av rundt 5000 medlemsbedrifter er Bedriftsforbundet den eneste organisasjonen i Norge som kun jobber for de små og mellomstore virksomhetene. Forbundet er dermed i en unik posisjon til å danne seg et godt bilde av utfordringene denne viktige gruppen møter til daglig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.