Pålagt med god sikt når du kjører

codan sikt

Høstmørket og kulde er forhold som skaper dårligere sikt, og dårlig sikt når du kjører øker risikoen for påkjørsler. Men det er faktisk lovpålagt å ha god sikt.

Hvert år på denne tiden av året får Codan inn skader, med travle bilister som bulker og får større eller mindre skader som følge av dårlig sikt.

– Dårlige vindusviskere, is på utsiden og dugg på innsiden av ruten skaper dårlige forhold når du skal kjøre. Med våte, slapsete veier, blir vinduene også fort skitne, sier skadesjef Annika Persson i Codan Forsikring.

Men det er viktig å minne folk på risikoen ved å kjøre med for dårlig sikt. Du kan først og fremst få en saftig bot, og du kan også miste førerkortet.

– I beste fall får du en bot hvis du kjører med for dårlig sikt, det kan ende mye verre, men det er mye du selv kan gjøre for å redusere risikoensier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Du kan vaske frontruten, bytte vindusviskere og avdugge før du kjører. Husk at hele ruten skal ha god sikt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.