Over 20 000 mottakere av uføretrygd i Nordland

gunnar andreassen

Ved utgangen av juni 2022 var det 20 376 mottakere av uføretrygd i Nordland. Dette utgjør 13,8 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år.

Mange uføretrygdete kan jobbe noe, og det er enkelt å kombinere arbeid og uføretrygd. Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft i Nordland, og for virksomheter er det en god mulighet til å gjøre inkluderende rekruttering blant personer som lenge har strevd med å få innpass i arbeidslivet.

– Det lønner seg for uføretrygdete å jobbe, ettersom uføretrygd og inntekt er høyere enn uføretrygd alene. Og for mange arbeidsgivere i Nordland vil det å inkludere en uføretrygdet i jobb kunne være løsningen i et stramt arbeidsmarked, sier direktør for NAV Nordland Cathrine Stavnes.

– Dagens arbeidsmarked gir tidenes mulighet for å inkludere enda flere uføre i jobb. Gjennom et godt samarbeid kan vi gi flere muligheten til å returnere til arbeidslivet, samtidig som arbeidsgiver får dekket sitt behov for arbeidskraft. Vi i NAV har virkemidler for å støtte både arbeidssøker og arbeidsgiver.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.