Når aspargestoppene kikker opp fra jorden, jubler tyskerne. Aspargestiden er inne. Du merker at det er aspargessesong uansett hvilke restauranter du besøker i denne perioden. Hver eneste restaurant i aspargesregionene har det hvite gullet på menyen.
Enten du foretrekker den klassiske aspargessuppen og stengler med hollandaise, eller smeltet smør – eller du helst vil ha asparges med moderne vri, f.eks asparges-melon salat eller asparges-parfait med parmaskinke-chips – så vær trygg: Utvalget er der!
130.880 tonn asparges
Tyske kokker er oppfinnsomme, og etterspørselen etter hvit asparges øker fra år til år. I 2017 hadde i Tyskland rundt 1800 bedrifter som dyrket 130.880 tonn hvit asparges på 23.000 hektar land. Det forteller mye om populariteten til sesongenes sunne grønnsak.
I noen områder, der det også vokser ramsløk, er kombinasjonen av de to produktene ekstra populær – både for smakssansen og for øyene.
Siden jordbærene er modne på samme tid, får du ofte desserter med hjemme-dyrkede jordbær som lekker avslutning.
Slik smaker det av vår i Tyskland!
Turister tilbys også spesielle aspargesruter: I Niedersachsen, der hver femte aspargesstengel i landet vokser opp, fins” aspargesveien”. 75 mil knytter de viktigste vekstområdene i Nord-Tyskland sammen: Lüneburger Heide, Hannover og områdene rundt, Braunschweiger Land, Mittelweser og Oldenburger Münsterland.
En annen rute går til Baden-Württemberg, parallelt med sykkelstien. Dette er en nytelse fra ende til annen, som starter i aspargesbyen Schwetzingen. Derfra fortsetter den 13,6 mil til Reilingen, Karlsruhe og Rastatt, med Scherzheim som mål.
Underveis har du mulighet til å stoppe på mange slott som ligger langs veien. I år åpner Tysklands slott og borger sine dører og dekker prektige langbord i spisesaler og i fantastiske vinkjellere.
I kampanjen ”Nytelser i slott og hager” – er mer enn 100 slott, borger, klostre og hager med. Hvorfor ikke kombinere begge deler: Kultur og kulinariske opplevelser?