Økende reiselyst blant nordmenn

fly reise ferie

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 43 prosent at de planlegger å feriere i utlandet i år.

– Vi merker at det er en økende reiselyst blant nordmenn, noe denne spørreundersøkelsen bekrefter. Andelen som planlegger utenlandsferie har økt med fem prosent siden vi spurte om det samme i september. Det betyr at over én million nordmenn nå planlegger for at de skal ha utenlandsferie i år. Den gryende reiseoptimismen skyldes høyst trolig at vaksiner er på plass, og vil bli mer og mer tilgjengelig utover vinteren og våren, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Les også:  Slik unngår du frostskader på bolig og hytte

Han fraråder likevel å kjøpe ferietur nå til røde land, i håp om at de er grønne ved avreise.

– Samtlige land i Europa er per dags dato røde, og bestiller du en reise til et land mens dette er rødt fraskriver du deg all avbestillingsdekning uansett når du skal reise, sier Brandeggen.

Andelen som planlegger ferie er desidert størst blant menn med 49 prosent. Geografisk er andelen høyest i Oslo hvor 58 prosent planlegger utenlandsferie, mens den er lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 37 prosent.

Les også:  Nå blir det kaldt! Slik unngår du skader på hus og hytte

I undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov i romjulen, svarer 34 prosent at de ikke planlegger utenlandstur i år, mens 23 prosent vet ikke.

På spørsmål om de tror smittefaren er over i Norge til sommeren svarer hele 64 prosent nei, viser undersøkelsen.

– Selv om vi sakte men sikkert er begynt arbeidet med å vaksinere ser vi økende smittetall nå. Myndighetene har da også tatt grep og iverksatt en ny periode med omfattende tiltak for å begrense smitten. Tar man med usikkerheten rundt nye mutasjoner av viruset er det ikke overraskende at så mange er pessimistiske til om vi er kvitt smittefaren til sommeren. Koronakrisen har fått økonomiske konsekvenser for veldig mange, og selv med en vaksine på plass vil det ta tid før samfunnet er på fote igjen, sier Brandeggen.

Les også:  Nå kommer ekstremværet Frank i Nordland – Dette må du passe på

17 prosent svarer at de tror smittefaren er over i Norge til sommeren, mens 19 prosent vet ikke. I fjor behandlet Tryg Forsikring over 50.000 reiseforsikringssaker, hvorav langt de fleste var avbestillinger etter at koronakrisen startet i mars.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.