Nye Mercedes-Benz GLB: En kompakt off-roader med 7-seter

mercedes

Mercedes-Benz introduserer en helt ny bil i kompaktsegmentet med 7-seteren GLB. Høyreist, praktisk og avansert som en S-Klasse. Norske priser er forventet til høsten med leveranser mot slutten av året.

– Modellporteføljen utvides stadig og med den kompakte off-roaderen GLB er segmentet komplett. Jeg tør påstå at denne bilen er som skapt for aktive familier, med sine 7-seter og praktiske utforming, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen

GLB er den første kompaktbilen fra Mercedes-Benz tilgjengelig med en tredje seterad. Her er det plass til to ekstra passasjerer på inntil 168 cm. Sikkerheten er høyt prioritet også for disse, med uttrekkbare hodestøtter, setebelter med strammefunksjon, airbag for sidevinduene, og selvsagt ISOFIX. Dette gjør det mulig å feste totalt fire barneseter på en trygg måte i GLB.

For å sikre trivsel og komfort har passasjerene på tredje rad to drikkeholdere mellom setene, samt to oppbevaringsrom med hver sin USB-port. Når setene ikke er i bruk kan de senkes flatt ned i gulvet for å øke bagasjeromsvolumet.

GLB er et godt eksempel på at form følger funksjon. Den er høyreist, praktisk og har en rekke elementer som understreker at det også er en habil offroader – korte overheng, god bakkeklaring og beskyttelse som følger hjulbuer og sideskjørt.

Interiøret er godt kjent fra resten av den nye kompaktfamilen med blant annet widescreen-cockpit og MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Nytt i GLB er de karakteristiske gripehåndtakene i dørpanelet som gir hint om bruksområde og tar igjen det robuste ytre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.