Ny undersøkelse: Vil ikke bruke penger på å pusse opp badet – Billigere enn folk tror

dusj inteiør

Er det virkelig mulig å pusse opp et bad for mindre enn 50 000 kroner? Svaret er ja, viser en landsomfattende undersøkelse. I undersøkelsen, som ble gjennomført av YouGov på vegne av baderomprodusenten Villeroy & Boch Gustavsberg, svarte over 30 prosent at de hadde brukt mindre enn 50 000 kroner på oppussing av badet. Respondentene er folk som har pusset opp badet i løpet av de siste fire årene.

– Dette er overraskende, men samtidig hyggelig innsikt. Badet regnes om det dyreste rommet å pusse opp, men det må ikke nødvendigvis store summer til for få et bad som føles nytt. Bytte av baderomsmøbler, toalett, servant, tekstiler og nips kan gi deg et helt nytt bad – uten at du trenger å rive opp gamle fliser og membran. Svarene indikerer at mange har skjønt dette, sier Angelica Zwahlen i Villeroy & Boch Gustavsberg.

Av de som har pusset opp badet de siste årene, svarer også 27 prosent at de har betalt mellom 50 og 150 000 kroner, mens kun to prosent har brukt mer enn 350 000 kroner.

Mange planlegger rimelig oppussing
I undersøkelsen har man også sett på hvor mye penger folk som planlegger å pusse opp badet er villig til å betale. Blant de som planlegger oppussing i løpet av de neste to årene svarer flere enn 1 av 3 – 34 prosent – at de ikke er villig til å betale mer enn 50 000 kroner.

Og det er kvinnene som er minst villig til å legge mye penger i potten. Hele 40 prosent svarer at de ikke vil bruke enn 50,000 kroner på baderommet. 36 prosent av mennene ser imidlertid for seg å bruke mellom 50 000 og 150 000 kroner.

De som trodde at mange var villige til å bruke mye penger på oppussing av bad må tro om igjen. Kun 6 prosent anslår at renovasjonen vil ligge mellom 250 000 og 350 000 kroner. Det er faktisk blant den yngste aldersgruppen fra 18 – 29 år at flest er villig til å legge seg på dette prisnivået (12 prosent).

Mangler oversikt over pengebruken
Man skulle kanskje tro at de fleste har oversikt over pengebruken ved oppussingen av et bad. Undersøkelsen til Villeroy & Boch Gustavsberg viser likevel at 16 prosent ikke aner hvor mye penger som gikk med til renoveringen av badet. 30 prosent av disse er mellom 18-29 år, og 27 prosent er par uten barn.

– Nok et overraskende funn, som kanskje sier noe om forventinger versus realitet. Mange har nok en idé til å begynne med om hva badet skal koste, men det er fort at en oppussing kan gå over stokk og stein. Bruker man litt ekstra tid på forberedelsene kan man unngå en del utgifter, samtidig som man har bedre kontroll på budsjettet, råder Zwahlen.

Sparsommelige sør- og vestlendinger
De mest sparsommelige gruppene finner vi på Sørlandet og Østlandet. Der svarer henholdsvis 41 og 30 prosent at de vil bruke mindre enn 50 000 kroner. I Trøndelag og Nord-Norge er folk tilbøyelige for å bruke en god del mer.

Flere enn 1 av 5 – 22 prosent – svarer at de er villig til å bruke mellom 150 og 250 000 kroner. Beløp herfra og opp til 350 000 eller mer er det imidlertid svært få som ser for seg å bruke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.