Ny undersøkelse: Nordmenn bruker mer penger på julehandel i år

jylepynt nisse

Nordmenn har planer om å bruke 14% av sin disponible inntekt på julehandel som er en økning fra fjoråret hvor andelen lå på 13.4 %. Norge ligger like bak Sverige, hvor svenskene bruker 15% av sin disponible inntekt på julehandel, etterfulgt av Danmark (13%) og Finland (11%), Tyskland (10%) og Nederland (10%). Dette viser Ferratum sin årlige internasjonale undersøkelse om kjøpsadferd i julen.

Nordmenn anser familie og venner som det viktigste aspektet ved julen, og ønsker å investere mer tid og penger på det. Internasjonalt er dette også det mest populære nyttårsforsettet, å tilbringe mer tid med sine kjære. I Sverige derimot er det viktigst å holde kroppen varm i vinterkulden, og svensker velger å gi vinterklær og sko til jul.

Juleshopping på nett går ned
Tallene for 2018 viser en nedgang i netthandel i Norge. I Norge vil 21% av julehandelen foregå på nett, sammenlignet med fjoråret, som var på 26,8 %. Det kan se ut til at nordmenn i større grad ønsker å gjøre juleshoppingen i fysiske butikker, sammenlignet med våre naboer i Sverige og Danmark. De store digitale vinnerne innen julehandel er Storbritannia og Tyskland hvor 37% av julehandel vil foregå på nett.

Hva kan nordmenn forvente å få under juletreet, i år?

Det ser ut til at vinterklær og gavekort er på topp over planlagte julegaver. Dette er en endring fra i fjor da klær, leker og spill var topp.

Folk er flinke til å spare penger til jul, men ikke flinke nok
52 % av respondentene i undersøkelsen internasjonalt skal bruke oppsparte midler for å finansiere julen. Dette er en nedgang fra 2017, hvor tallet var oppe i 57,6 %. Dette betyr at det er mange som planlegger å bruke penger de ikke har. Hele 28 % planlegger å ta opp lån for å finansiere julen. Oppimot 50 % av respondentene planlegger å finansiere deler av julen med lån, kredittkort eller kanskje det mest skremmende; forbrukslån. 16 % av de som planlegger å ta opp lån tror de kommer til å bruke mer enn 6 måneder på å betale ned lånet.

Denne undersøkelsen ble utført av Ferratum Group hvor de undersøkte sine aktive kunder i 19 ulike land over hele verden. Med over 23 000 respondenter er dette den største undersøkelsen hittil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.