Ny undersøkelse: Lokalbankene har de beste BSU-rentene

huseierne

Norske lokalbanker har det aller beste rentetilbudet til unge som vil spare i BSU. Det viser en ny undersøkelse fra Huseiernes Landsforbund.

– BSU er et sparemessig kinderegg for unge. Du sparer til viktig egenkapital til bolig, du får skattefradrag og du får gode renter. Men pass på å få de aller beste rentene, sier Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne som har undersøkt rentevilkårene for BSU.

BSU – Boligsparing for ungdom – er en mulighet for de under 34 år til å spare opp egenkapital med god rente og skattefradrag. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året.

Huseierne har gjennom Finansportalen sjekket rentetilbudene som norske banker gir til de som vil spare i BSU. Topplisten viser at det er lokalbankene som har de beste tilbudene.

– Mange lokalbanker bruker BSU som et virkemiddel for å knytte til seg unge bankkunder. Noen ganger må man bo i bankens nedslagsområde, men ofte holder det å komme fra området, forteller Carsten Henrik Pihl i Huseierne.

Sjekk din lokalbank!
På topp over BSU-rentene ligger Grue Sparebank i Hedmark tett foran Berg Sparebank i Østfold. Men ungdom fra mange deler av landet vil nok kunne finne lokalbanker med gode vilkår viser Huseiernes oversikt: Trøndelag, Troms, Agder, Buskerud og Stor-Oslo er representert på topplisten.

– De som er medlemmer i fagforeninger bør også sjekke medlemsvilkår i sine banker. Blant annet vil LO-medlemmer kunne få gode tilbud i sine banker akkurat på BSU-sparing, forteller Carsten Henrik Pihl i Huseierne og fortsetter:

– Huseiernes oversikt viser at beste BSU-rente som tilbys nå er 3,95 prosent. Beste landsdekkende tilbud er på 3,70 prosent. Dette er godt over vanlig høyrente som nå ligger på rundt 2,10 prosent.

Storbankene langt nede på listen
Storbankene er langt nede på listen over BSU-renter med rundt 0,6 prosentpoeng dårligere rente enn de beste på listen.

– Det betyr rundt 500 kroner mindre i rente i året hvis man har 100.000 kroner på konto, forteller Carsten Pihl i Huseierne.

Husk sparing før nyttår
Huseiernes forbrukersjef minner på at det er viktig å få spart BSU-beløpet før nyttår:
– BSU-sparingen gir skattefradrag for de pengene som står inne ved nyttår. Derfor er det ikke for sent å spare årets beløp ennå, forteller han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.