Ny og eksklusiv spesialmodell av supersportsbilen Ford GT

ford

Ford GT er den eneste amerikanske bilen som har vunnet Le Mans. Nå kommer den også som en ny spesialdesignet Heritage Edition. 2021-utgaven blir også tilgjengelig med en helt ny stylingpakke som bidrar til å gjøre supersportsbilen enda mer eksklusiv.

– Med Heritage Edition har Ford Performance-teamet hentet frem enda flere detaljer fra Ford GTs historie og utviklet en Limited Edition som hyller den ikoniske bilens 55 års jubileum etter at den vant 24-timers løpet i Daytona. Det var starten på suksessen i Le Mans. Med utstyrspakken Ford GT Studio Collection kan kundene nå også personifisere sin supersportsbil, sier Ford GT Program Manager, Mike Severson.

Les også:  Ny undersøkelse: Krisepakkene ikke tilpasset småbedriftene

Annonseringen av de to nye variantene av Ford GT skjedde i forbindelse med «2020 Peterson Car Week» som siden onsdag forrige uke har vært sendt på det kjente museets YouTube-kanal.

Den eksklusive Heritage-modellen er en hyllest til bilen som ble den første Ford som i 1966 vant Daytona 24 Hour Continental. Denne seieren er blant annet omtalt i filmen «Ford vs Ferrari» fra 2019. Med førerne Ken Miles og Lloyd Ruby i spissen tok Ford fire av de fem første plassene i Daytona. Dette var starten på en magisk sesong for Ford GT40 MK II.

Les også:  – Ikke glem dette i bilen i vinterferien

– Miles og Ruby ledet nesten hver runde av 24 timers-løpet og slo konkurrentene med flere runder. Denne seieren var den første gangen noen truet Ferrari sin dominans og ble et vendepunkt for racing-programmet til Ford GT, sier Severson.

Inspirert av det hvite, svarte og røde eksteriøret fra vinnerbilen i 1966 har den nye 2021 Ford GT Heritage Edition Frozen White eksteriørfarge – med synlige karbondetaljer på panseret som en kontrast. Den har også fått detaljer i Racing Red, både på siden, foran og under spoileren bak. Heritage Edition kommer med rødlakkerte Brembo-bremsekalipere og Heritage Gold 20 tommers helstøpte aluminiumsfelger.

Les også:  Mistenkelig bil stoppet i Lofoten - Tatt med narko

Inni bilen har det førersentrerte interiøret fått flere unike detaljer, som instrumentpanel i svart Alcantara-utførelse, røde girhendler ved rattet og rød Alcantara i setene. 

Kunder som ønsker å gi bilen sin et enda tøffere utseende kan velge en Heritage Upgrade-pakke med 20 tommers karbonfiberhjul med unike røde detaljer, svartlakkerte monoblock bremsekalipere med Brembo-bokstaver i rødt og tallet 98 felt inn i dørpanelet, både på fører- og passasjersiden.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.