Ny nettside skal hjelpe deg finne råd om kreditt

mastercard finans

Mastercard lanserer nettsiden Kredittsmart.no for å få nordmenn til å snakke sammen om kreditt, lån og privatøkonomi.

– De siste årene har vi sett økt oppmerksomhet om hvordan man kan gjøre sunne økonomiske valg. Likevel er privatøkonomi noe mange er ukomfortable med å snakke om, sier Inge Kjønnøy, norgessjef i Mastercard.

Derfor har Mastercard lansert nettsiden Kredittsmart.no. Her kan man finne informasjon og råd om privatøkonomi, lån og kreditt. Mastercard lanserer også en serie med videoer der vanlige folk deler sine erfaringer med og tanker rundt kreditt.

– Målet med kampanjen er ikke å gi alle svarene, men å gi folk et utgangspunkt for å snakke sammen.

Siden de offentlige gjeldsregistrene ble lansert i sommer, har over 550 000 nordmenn sjekket sin kredittsituasjon på nett.

– Det er bra at så mange bruker muligheten til å få oversikt over sin egen gjeld. Men mange har fortsatt lav kunnskap om privatøkonomi, sier Kjønnøy.

Han mener det fortsatt finnes mange myter på området, særlig om bruk av kredittkort.

– Mange har nok et inntrykk av at kredittkort er skadelig for ens personlige økonomi. Men bruker man det riktig, kan kredittkort gi mer kontroll og redusere risiko. Blant annet har man en sikring mot nettsvindel, siden pengene ikke blir trukket fra konto med en gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.