Ny nettside for studenter lansert: Gratis advokat ved mistanke om fusk

læring lærer klasse

Hvert eneste år blir flere hundre studenter ved norske høyskoler og universitet utestengt grunnet mistanke om fusk ved eksamen, plagiat og lignende. Nå kan studentene få gratis advokathjelp.

Nettstedet Studenthjelpen.no ble etablert i for kort siden av advokat Kristoffer Dalvang i et samarbeid med Advokatfirmaet Teigstad AS, hvor advokat Dalvang arbeider som advokat i det daglige.

Advokat Dalvang har arbeidet som advokat siden 2014, og med studentsaker siden 2017. Bakgrunnen og motivasjonen for etableringen av Studenthjelpen.no har vært et stadig økende rettshjelpsbehov for studenter som mistenkes for fusk, og som av den grunn risikerer utestengelse.

– Vi har et ønske om å bli den ledende leverandøren av juridiske tjenester advokattjenester til studenter som ønsker og trenger hjelp i saker mot sin studieinstitusjon, sier Kristoffer Dalvang.

Å få hjelp fra advokat er vanligvis kostbart i Norge men studentene kan slippe å betale noe som helst, og de kan til og med få erstatning.

– Vi i Studenthjelpen.no arbeider ikke uten vederlag, men vår bistand er kostnadsfri, altså gratis, for de studenter som velger å engasjere oss i saker som gjelder utestengelse. Dette er fordi det er studieinstitusjonen som betaler for bistanden som studentene mottar, forteller advokat Dalvang.

Praksisen i dag er faktisk at advokaten eller advokatselskapet sender faktura for arbeidet direkte til studieinstitusjonen, altså uten faktura og egenandel til studenten som er klient.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.