Boligprisene kan snu til neste år

nbbl

Boligprisene kan snu allerede neste år, kommer det frem i NBBLs ferske kvartalsrapport. Rekordlave boliglånsrenter og bedring i norsk økonomi vil styrke boligprisene.

Men på kort sikt er det liten tvil om at vi får et prisfall. Høy boligbygging, avtagende befolkningsvekst og boliglånsforskriften bidrar til fallende boligpriser.

– Det må også sees i sammenheng med at markedspsykologien har snudd fra eufori til bekymring. Det er umulig å si nøyaktig hvor lenge dette vil vare, men med stadig flere boliger til salgs er det vanskelig å se for seg noe annet enn fallende priser ut året, mener seniorrådgiver i NBBL, Christian Frengstad Bjerknes.

Mange forventer nå at boligpriseneflater ut de nærmeste årene. Det har ikke Bjerknes tro på.

– Historien forteller oss at det er lite sannsynlig. Boligprisene stiger enten langt mer enn den generelle prisveksten, eller så faller de. Boligprisene flater sjelden ut over tid.

Selv om det er vanskelig å forutsi psykologien i markedet, har han likevel tro på prisvekst allerede til neste år.

– Bedringen i norsk økonomi og rekordlave boliglånsrenter gjør oss optimistiske med tanke på at prisfallet blir kortvarig. Gitt historien om boligprisene som sjelden flater ut, kan prisveksten dermed overraske positivt allerede i 2018.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.