Ny bok: Silver Linings – Clouds in Art and Science

bøker

Fredag 20. mars lanseres boka «Silver Linings – Clouds in Art and Science» på Stavanger kunstmuseum. Boka er en tverrfaglig antologi som undersøker skyer i skjæringsfeltet kunst og vitenskap.

Gjennom tjuesju bidrag får leseren kjennskap til hva skyer egentlig er, både som vanndråper, røyk, støv eller data, og hvordan de har blitt fortolket og portrettert av kunstnere og vitenskapsfolk gjennom de siste to hundre år.

Utgivelsen er et resultat av et tverrfaglig samarbeid mellom Stavanger universitet og Stavanger kunstmuseum for å samle samtidskunstnere og akademikere til et felles forskningsverksted.

Redaktørene Dolly Jørgensen og Finn Arne Jørgensen er henholdsvis professor i historie og miljøhistorie ved Stavanger universitet, og har utviklet The Green House som et tverrfaglig programområde ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.