«Norges nye megahit»-låt til topps på hitlistene

tv2

Lørdag 20. november var det premiere på TV 2s lørdagssatsing «Norges nye megahit», hvor seks kjendiser skal forsøke å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage. Og nå har det allerede skjedd.

– Vi hadde en drøm om å skape Norges nye megahit. At vi skulle klare dette den første uken etter det første programmet, er nesten ikke til å tro, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen etter at Helene Olafsens låt «Ludvig Daae» nylig inntok topp-plasseringen på Spotifys norske topp 50-liste.

– Dette er utrolig gøy for et norskutviklet program, og vi gleder oss masse til fortsettelsen. Vi kan love flere fengende og folkelige hits i ukene som kommer, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Så langt har over 300.000 sett premiereprogrammet.

«Ludvig Daae» handler om mannen ved samme navn, som drev Ingierkollen slalåmsenter da Helene Olafsen var barn – en mann som, ifølge Olafsen, var en streng kar med sterke meninger om oppførsel i slalåmbakken. Stian «Staysman» Thorbjørnsen var Helenes mentor i første program av «Norges nye megahit», og teksten er skrevet av Helene, Staysman og Erik Smaaland, mens det er sistnevnte som har produsert låta.

– Altså, det er fantastisk gøy og fullstendig absurd at jeg nå har en låt på toppen av Spotify-lista. Jeg var ikke helt forberedt på at det skulle gå denne veien, og jobber nå med hvordan jeg skal forholde meg til dette, sier en lettere sjokkert og lattermild Helene Olafsen.

Også låtene til Caroline Berg Eriksen, Maria Stavang, Abubakar «Abu» Hussain, Odd-Magnus Williamson og Einar Nilsson fra «Norges nye megahit»-premieren har oppnådd respektable strømmetall, men har foreløpig ikke plassert seg inn på topp 50-lista.

Odd-Magnus Williamson var den som oppnådde færrest stemmer i premiereprogrammet, og måtte dermed takke for seg. Inn kom utfordrer Oskar Westerlin, som i likhet med de fem andre deltakerne skal forsøke seg på å lage en helt ny hit som skal synges live på TV 2 kommende lørdag kl. 20.00. Da er temaet «Personlig», og dette er låtene du får høre:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.