Nordnorske bedrifter klare for Internationale Grüne Woche 2019

Innovasjon Norge

Nordland, Troms og Finnmark skal representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse – Internationale Grüne Woche i Berlin. Sammen skal de profilere nordnorske mat- og reiselivsbedrifter for et internasjonalt publikum og vise frem landsdelen som matregion.

Tilsammen 27 bedrifter fra regionen, reiser de neste ukene til Grüne Woche i Berlin. Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltagerne en unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten av landet og andre land.

– Lokalmatprodusentene tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattsolens- og nordlysets rike. Vi er utrolig stolte over bedriftene som denne gangen skal representere Nord-Norge, og gleder oss til å komme i gang, sier Hanne-Sofie Trager, prosjektleder for deltagelsen. 

Skal gi tyskere smaken på Nord-Norge
Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på av smak og mat. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.

– Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Trager.

Som en del av forberedelsene for å få «foodies» i Tyskland interessert i hva Nord-Norge har å by på, har det i forkant av messen blitt arrangert en tur for tysk matpresse.

Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:

Deltagere fra Nordland: Røstlam, Kaffebrenneriet Forvik, Nordtun gård, Myken destilleri, Lofoten Farmtrail, Utværet Lånan, Inga Sámi Siida, Kroglia Kulturgård, Restaurant Lofotmat, Matkollektivet Vikgården/Arktisk mat/Mosjøen Videregående Skole

Deltagere fra Troms: Lyngen reker, Toves Tradisjonsmat, Dalheim gård, Refsnes matglede, Arktisk kje, Hrogn, Vollan Gjestestue

Deltagere fra Finnmark: Kranes kjøkken, Skodi Rein, Juga Mikrobryggeri, Inger og Monikas Gårdsmat, Molta, Visit Varanger, Biotope, Scandic Kirkenes, Scandic Vadsø

Deltagere fra Svalbard: Basecamp Explorer, Smak Svalbard festivalen

Nord-Norges deltagelse på Internationale Grüne Woche 2019, er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for delegasjonen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.