MDGs alternative statsbudsjett en trussel mot det grønne skiftet i luftfarten

widerøe

MDG fremstiller flyreiser som et luksusgode og at det i dag er for billig å fly. Dette er langt fra virkeligheten i store deler av Distrikts-Norge. Her er fly den eneste måten å komme seg til arbeid, til sykehuset og for å kunne benytte seg av helt nødvendige, offentlige tjenestetilbud. 

– Forslaget om ytterligere skattelegging av helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge truer kortbanenettets eksistens, og vil i beste fall forsinke det grønne skiftet i Luftfarten, sier Administrerende Direktør i Widerøe Stein Nilsen.

Dersom man velger å fly Widerøe fremfor å kjøre bil mellom Vadsø og Tromsø, sparer man 40% Co2 utslipp og 10 timers reisetid. I snitt koster det 1300 kroner for en flybillett på kortbanenettet.

Prisøkning har kommet etter mange år med kraftige avgiftsøkninger på flyreiser på kortbanenettet. Med MDGs alternative budsjett vil prisen øke med ytterligere 30%.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.