Ny bok: De gamle norske VM-genserne er tilbake

dale cappelen

Bredskuldra strikkegensere i geometriske mønstre er tilbake i gatemotebildet. Akkurat en slik som en farmor kan ha strikket til VM i Val di Fiemme i 1991, eller VM i Lahti i 1989. Med Iselin Hafselds nye strikkebok «Norske VM-gensere» kan man nå gjenoppdage de fantastiske strikkemønstrene, og alle vinterminnene som følger med. 

– Da jeg ble spurt om å ta oppdraget med å lage en bok med Dales VM-gensere gjennom tidene, fikk jeg flashback til 90-tallet. Dale of Norway inviterte på den tiden designere til konkurranser om VM- og OL-gensere. Det skulle være ny norsk look, håndstrikk og sporty. Min kollega den gang Kirsti Bræin og jeg vant til sammen fire år på rad, sier Iselin Hafseld.

To av genserne er presentert i denne boken. Til sammen inneholder boken et utvalg av 17 VM-gensere med oppskrifter til voksen og barn, tilbehør og fargevarianter. Boken starter med den offisielle VM- genseren som ble laget til VM i Oslo i 1966 og avslutter med VM i Seefeld i 2019, sier forfatter Iselin Hafseld.

Siden 1954 har Dale of Norway vært offisiell leverandør av OL- og VM-gensere til Norges Skiforbund. De utviklet gensere som ble en del av utstyrspakken til utøverne. Det ble laget oppskrifter for håndstrikk, og genserne ble produsert og solgt som ferdigstrikk.

Skigenserne ble enormt populære, og det toppet seg fram mot OL på Lillehammer i 1994. Det ble strikket mengder av skigensere hvert år, og Dale of Norway solgte store volumer av de forskjellige trikotasjegenserne, både i Norge og til eksport.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.