Nettbasert eiendomsmegler har spart forbrukerne 176 millioner!

cv mal

Siden oppstarten av den digitale tjenesten Propr har forbrukerne spart 176 millioner kroner på å unngå å bruke eiendomsmeglere. 


– 176 millioner kroner er 50 leiligheter til 3,5 millioner kroner og pengene har havnet i lommen til norske forbrukere som torde å selge selv, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Sparer 80.000
2.200 mennesker har valgt å selge sin egen bolig gjennom den digitale tjenesten Propr de 2-3 siste årene – hver forbruker sparer i snitt 80.000 kroner på å selge selv uten å bruke er kraftig fordyrende mellomledd i en eiendomsmegler.

– Det er gledelig for oss å se at disse pengene går til forbrukerne, sier Eriksson.

I 2016 ble den digitale tjenesten Propr etablert. Selskapet tilbyr nordmenn å selge egen bolig selv, uten å bruke fordyrende mellomledd, som eiendomsmeglere.

– Det er jo du som kjenner din egen bolig best, sier Ericsson.

Propr mener det er boligeieren selv som kan svare best ved en visning av boligen og ikke en eiendomsmegler på spørsmål om alt fra naboer til helgebråk.


– Selgeren har full kontroll over salgsprosessen – også utgiftene, sier Eriksson og legger til at kundene selv velger kun tjenesten de trenger i et fleksibelt salgssystem.


Det koster i snitt 100.000 kroner å benytte seg av en eiendomsmegler og i prinsippet koster det kun 4.900 kroner å selge boligen selv gjennom Propr.


Disrupsjon i eiendom
Eiendomsmarkedet er blitt betydelig automatisert de siste årene uten at det har kommet forbrukerne til gode. Det gjør Propr noe med og lar deg selge boligen selv.


– Det har vært forandringer i eiendomsmarkedet. Dette endrer drastisk de etablerte bransjene og undergraver etablerte strukturer som eiendomsmeglere, sier Eriksson.

Gamle og dyre forretningsmodellene står for fall og digitale løsninger tar over.

– Vi har flere ganger blitt omtalt som Airbnb i eiendomsbransjen, fleiper Eriksson.

Fortrengningsteknologi
En solid fortrengningsteknologi skyfler seg frem og river ned etablerte bransjer.


– Det finnes mange eksempler, som Airbnb, som har presset hotellprisene ned, og disse nye aktørene lager «nye regler» for hvordan «business» drives, sier han.

Han mener at teknologien presser seg frem og fjerner «mellommannen», for det er her besparelsen er størst, og effekten således kommer forbrukerne til gode.


– Vi opplever at Propr er et veldig godt supplement i markedet, men de flinkeste eiendomsmeglerne vil overleve i lang tid fremover, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.