Kendo-EM til Norge i 2020

kendo

Kristiansand blir stedet for Europamesterskapet i kendo om to år. Avgjørelsen ble tatt i forbindelse med VM i Korea i helgen.

Kendo er en japansk kampsport med røtter fra 1600-tallet, hvor utøverne kjemper med bambussverd kalt shinai. For å beskytte treffpunktene på kroppen bruker utøverne rustning.

Kendo er ingen stor idrett her til lands, men miljøet er solid og jobber målrettet mot internasjonale mesterskap. De siste årene er satsingen intensivert, blant annet ved å hente inn utenlandsk ekspertise, skotske Gerry Kincaid som følger opp laget som konkurrerer internasjonalt.

Les også:  Statue av Glimt-legenden Harald Berg avduket i Bodø

Første gang
I forbindelse med verdensmesterskapet i kendo, i Incheon i Sør-Korea forrige uke, holdt det Europeiske kendoforbundet sitt årsmøte der. Norge var innstilt som kandidat for EM 2020 og etter at prosjektet ble presentert fikk det enstemmig støtte fra årsmøtet.

– Det er første gang kendomiljøet holder et slik arrangement i Norge og det vil bli en krevende oppgave, sier Jørn Nørvåg, leder i arrangørklubben Kristiansand Kendoklubb.

Les også:  Skjult reklame: Advarsel til TV 2 i Eliteserien

Europamesterskapet blir gjennomført med støtte og hjelp fra det Europeiske Kendoforbundet, Kristiansand kommune og Norges Kampsportforbund.

Kristiansandklubben får i 2019 varmet opp ved å arrangere NM, selv om arrangementet blir av en ganske annen størrelse når kendoutøvere fra hele verdensdelen kommer i 2020.

– Vi er ganske langt inn i planleggingen av NM 2019 allerede og har booket hall og utenlandske dommere. Siden det er i Kristiansand kommer vi til å «øve» litt i forhold til EM og teste ut noen systemer også, forklarer Nørvåg.

Les også:  VIDEO: Glimt til cupfinalen etter vill kamp mot Vålerenga

Rekrutteringsmulighet
Sportssjef i Norges Kampsportforbund mener EM kan bli et løft for kendo i Norge, og har stor tro på et godt arrangement i Kristiansand

– Det at Norge skal arrangere kendo-EM i 2020 vil være med på å sette fokus på kendoidretten i Norge og vil helt sikkert være med å bidra til økt rekruttering, sier Dag Jacobsen i NKF.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.