Nå kommer vennebetaling på mobil for barn

sparebank1

SpareBank 1 åpner for enkel og trygg vennebetaling på mobil for barn fra 6 år og oppover. Tjenesten rulles ut i løpet av de kommende ukene.

– Akkurat som oss voksne, trenger barn noen ganger å låne penger. Med vennebetaling på mobil kan de enkelt og trygt betale tilbake det de har lånt av venner og familie, uten å være avhengige av kontanter, sier Anne Gundersen, konseptansvarlig for familie i SpareBank 1.

En av fem sier at barna låner penger
I en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for SpareBank 1, sier en av fem foreldre at det hender barna deres låner penger. Det de i stor grad låner til er småting som mat, godteri, leker og spill.

– Vi voksne vet jo selv hvor lett det har blitt å Vippse, og vi ser at barna har samme behov for enkelt å kunne overføre penger til venner og familie. En slik tjeneste har vært etterspurt av våre kunder lenge, sier Anne Gundersen.

Vennebetaling blir tilgjengelig i barne-mobilbanken Spink i løpet av de kommende ukene, og er tilpasset barn mellom 6 og 15 år.

Sikkert å betale til venner
For at barnet skal kunne betale og motta penger fra venner, må en forelder godkjenne hver enkelt mottaker. Dette gir foreldre kontroll på barnas forbruk, samt hvem barna betaler til og mottar penger fra.

– Vennebetaling er en trygg og lærerik måte for barna å gjøre opp for seg på. Tjenesten er utviklet i dialog med både foreldre og Forbrukertilsynet, med sikkerhet og brukervennlighet i høysetet, sier Gundersen.

Tjenesten har en maksgrense på 1000 kroner for fire dager. Dette kommer i tillegg til maksgrensen som ligger i barnebankkortet, som er på samme beløp.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.