Nå kommer varmen – Ta vare på kjæledyret!

hund

Nå stiger temperaturen i Sør-Norge, og hetebølgen vil kunne nå over 30 grader. I varmen kan det være lett å glemme våre firbeinte venner. Hver sommer opplever Tryg Forsikring pågang fra bekymrede eiere av kjæledyr som har problemer i varmen.

– Hvert år får vi inn kjæledyr som har kollapset i varmen, og som må bæres inn på dyreklinikken for behandling. Noen kommer seg når vi får kjølt de ned med å spyle kaldt vann, men mange er så dehydrert at de må ha tilleggsbehandling i form av intravenøst væske, sier Tor Kvinge, veterinær tilknyttet Tryg Forsikring og daglig leder ved AniCura Dyresykehus i Bergen.

Når gradestokken passerer 20 grader eller mer kan det bli svært varmt i solen, ikke minst for hunder og katter med mye pels. Veterinæren ber folk se ekstra godt til kjæledyrene sine i heten.

– I intens sol og varme lider både katter og hunder. Se til at de har tilgang til skygge og sørg for at de har rikelig med vann, både innendørs og utendørs. Sett gjerne ekstra drikkebeger flere steder i huset og ute. Skulle dyrene begynne å pese, puste med åpen munn og se ubekvem ut, bør du spyle de med kaldt vann for å kjøle de ned. Ikke pakk de inn i våte og kalde håndklær, sier han.

Han advarer samtidig mot å ta med hunden på stranden i varmen.

– Der pleier det ofte være mangel på skygge, i tillegg til at vi ofte ser skader på hunder som har oppstått på eller nær stranden. Det kan være glasskår eller skarpe ting i terrenget. Og la aldri en hund være alene i en innelåst bil når solen steker på sommeren. Solen beveger seg, bilen du parkerte i skyggen kan stå i direkte sollys kort tid etter, sier Kvinge.

Det finnes anslagsvis 560.000 hunder, 750.000 katter og 125.000 hester i Norge, og siden pandemien brøt ut i mars i fjor har antallet forsikrede kjæledyr økt med over 20 prosent.

Aldri før har nordmenn brukt så mye penger på å forsikre hunden eller katten sin. Over 250.000 kjæledyr i Norge er nå forsikret og nordmenn betalte nær 900 millioner kroner i fjor for å sikre seg en dyreforsikring, viser tall fra Tryg Forsikring og Finans Norge.

– For mange er kjæledyret som et familiemedlem å regne, og vi opplever at flere og flere forsikrer sine firbeinte venner. Uten forsikring kan det fort bli kostbart dersom hunden eller katten din blir syk og trenger behandling, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.