Nå kommer Norges første digitale myntkatalog

mynter

Etter nær 50 års historie på papirformat, ser nå Myntkatalogen Norges Mynter, som første i Norge, dagens lys på nett. Katalogen gir en komplett oversikt over Norges mynter fra 1814 til i dag.

Nettsiden norgesmynter.no er et oppslagsverk både for numismatikere og andre som leter etter informasjon om norske mynter.

I 1971 kom den første utgaven av Norges Mynter ut. Det var et tynt hefte litt mindre enn et pass, og helt uten bilder. Siden da har Myntkatalogen utviklet seg stadig mer. Bilder og artikler er kommet inn, og oversiktene inkluderer årssett og relevante historier.

Nå, førtisju og et halvt år senere, er katalogen tilgjengelig på nett. Dette er første gang i Norges historie at en myntkatalog er tilgjengelig for alle. Nettutgaven gir informasjon om Norges mynter fra 1814 til i dag, og med en enkel og kostnadsfri innlogging, kan man få veiledende pris på alle myntene fra Carl XIIIs 1 skilling fra 1816 til 20-kronen med spesialpreg fra 2018. Og det beste er at det er gratis.

Dette betyr at alle kan bli kjent med noen av de mest sjeldne myntene, som 20 kroner i gull fra 1883 eller «stortingsmyntene» fra 1861, eller de vanligere myntene fra de siste årene.

Myntkatalogen Norges Mynter gis ut av Samlerforlaget Norges Mynter. Redaksjonen i katalogen består av Gunnar Thesen, Erik Myge og Georg Klammt. Dette er tre numismatikere med lang erfaring og mye kunnskap. Myntkatalogen er ikke kommersiell, og den oppfordrer ikke til kjøp eller salg. Motivene er annerledes:

– Jeg håper at katalogen bidrar til enda større interesse for mynter og den plass myntene har i Norges historie, sier numismatiker i Samlerhuset Georg Klammt, som har 30 års erfaring med numismatikk.

I katalogen finner man en totaloversikt over norske mynter fra 1814, og det kan også gjøres oppslag på utvalg i alt fra mynttyper og valører til myntherrer – altså konger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.