Nå blir det enklere å lade mobiltelefonen

usb-c

Forrige uke bestemte EU at det blir en felles standard for lader for mobil, nettbrett, kamera og annet elektronisk utstyr. Det er bra for lommeboka og miljøet.

I 2024 vil en mengde elektroniske produkter kunne lades med en felles lader som kalles USB-C. Reguleringen innebærer også at forbrukere kan velge om de vil kjøpe produktet med eller uten lader når de kjøper et nytt produkt. 

Reguleringen vil gjelde for mobiltelefoner, nettbrett og lesebrett, digitalkameraer og videospillkonsoller, høretelefoner (hodetelefoner og øretelefoner), bærbare høyttalere, trådløse mus og trådløse tastaturer, bærbare navigasjonssystemer  og bærbare datamaskiner (våren 2026).

Det er Nkom som er ansvarlig for å utarbeide forskrifter i forbindelse med det nye direktivet, og det er også de som vil kontrollere at produktene som selges oppfyller kravene. 

— Dette vil være et viktig bidrag for å redusere mengden med elektrisk avfall og for å få ned forbruket av råvarer og CO2-utslipp.  Dette er et godt eksempel på at det er mulig å skape gevinster både for forbrukere og miljø uten at det går på bekostning av den nytten vi har av produktene, sier avdelingsdirektør i Nkom John-Eivind Velure.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.