Ane Brun slipper albumet «Nærmere»

hes

Albumet «Nærmere» er en samling av Anes egne låter, oversatt til norsk av henne selv. Dette blir den dobbelt Grammis-vinnende artistens første album på morsmålet.

De norske tekstene ble skrevet til teaterstykket «Virvelvind», en forestilling som tok utgangspunkt i Bruns tekstunivers. Forestillingen var regissert av Nina Wester i samarbeid med Kristian Lykkeslet Strømskag og ble satt opp på Teatret vårt i Molde i 2021.

– Det var en veldig fin og positiv opplevelse å gå inn i det norske språket og inn i min egen Moldedialekt for å gjenskape de historier og bilder som finnes i mine engelske tekster, forteller Ane, og fortsetter:

– Jeg elsker å skrive på engelsk, det er et veldig rikt språk. Jeg var usikker på hvordan jeg skulle gjennomføre disse oversettelsene, men jeg opplevde det veldig intuitivt og inspirerende og en mye lettere prosess enn jeg hadde forventet meg.

De norske versjonene er helt eller delvis spilt inn på nytt. Visse er originalversjoner med bare ny vokal på norsk, og andre er spilt inn i helt nye studioversjoner i Oslo og på Giske, på Sunnmøre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.