MUSIKK: Jonas Alaska ute med låta «Minute»

hes

Jonas Alaska har truffet blink med sine to nyeste låter, som begge har fått glimrende anmeldelser, blitt listet på radio og strømmet i tusentall. Nå har turen kommet til låten Minute, der han har latt seg inspirere av både Robyn, The Weeknd og kultfilmen Fucking Åmål.

– I låta «Minute» havnet jeg tilbake i Fucking Åmål-land, hvor teksten handler om en stakkar som blir for full og røper en hemmelig forelskelse i vennen sin. Dette er kanskje den mest bokstavelige teksten på hele den kommende plata, hvor jeg ser for meg alt som foregår i real time, på et utested rett før stengetid når lysene slås på, forteller han.

Etter slippet av det kritikerroste albumet «Roof Came Down» i 2020, satte Jonas Alaska seg ned med blanke ark og en intensjon om å skrive poplåter for andre artister.

– Det var debutplata til Billie Eilish som ga meg lyst til å skrive noen låter uten alle regler og hindre, som jeg har satt opp for meg selv i årenes løp. Det var så forløsende og befriende at jeg pøste ut en haug med låter løpet av noen uker, forteller Alaska.

Underveis i låtskriverprosessen ble han imidlertid så glad i låtene at han bestemte seg for at de skulle utgjøre hans sjette studioalbum, som slippes til høsten.

Som forrige single er også denne låten produsert av Eivind Helgerød. Alaska kontaktet den fremadstormende produsenten etter å ha fulgt med på prosjektene hans i lengre tid.

– Jeg ringte Eivind Helgerød for å høre om han ville produsere plata. Han lurte på hvorfor jeg spurte nettopp han, det hadde jeg egentlig ikke noe godt svar på, men det at han har jobbet med Emilie Nicholas, Kristian Kristiansen, Astrid S og Cezinando tenkte jeg var en bra kombo for dette prosjektet. Han er ekstremt musikalsk, jobber veldig kjapt og intuitivt og er full av ideer og innspill, akkurat den type partner in crime jeg trengte til denne plata.

Sammen har de kommet opp med et lydbilde og en produksjon som er fjernt fra det publikum har blitt vant til å høre fra Alaska.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.