MUSIKK: Erlend Ropstad ute med albumet «Gleden & Sorgen»

hes

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med et nytt album, hans fjerde på fire år. «Gleden & Sorgen» har et lysere lydbilde, selv om tekstuniverset ofte heller mot melankolien.

Mottagelsen av fjorårets «Da himmelen brant var alle hunder stille» var mildt sagt overstrømmende, og albumet har allerede blitt belønnet med gjeve nominasjoner på både Spellemann og Musikkforleggerprisen.

På «Gleden & Sorgen» er det litt mindre, gitarriff, litt mer luft og ambiente toner, synther – til og med en og annen trommemaskin.

Det låter stort og nært på samme tid, og som vanlig fra denne mannen, vekker albumet en umiddelbar lyst til å komme seg ut av huset og inn på nærmeste konsertscene der man kan oppleve Ropstad og bandet hans live. Noe det heldigvis også skal bli mange anledninger til i nær fremtid.

Det er nemlig ikke uten grunn at et stadig større publikum rundt om i landet trykker Ropstad til sitt bryst, og de energiske konsertene med en reflekterende og karismatisk frontfigur, er en viktig brikke i suksesshistorien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.