Brudd i kommuneoppgjøret: Fare for streik 24. mai

fo

Fredag ettermiddag brøt LO Kommune forhandlingene med KS. FO-leder Mimmi Kvisvik krever kompensasjon for lavere lønnsvekst i fjor.

– Tilbudet vi fikk var for dårlig, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

– Det er ikke mulig å få det vi krever. Derfor må vi be Rikmekleren om hjelp, sier hun.

FO er fagforeningen for sosialarbeidere og har om lag 33 000 medlemmer. De fleste jobber i kommunal sektor i tjenester som barnevern, pleie og omsorg, Nav og utdanningssektoren.

– Medlemmene har viktig sosialfaglig kompetanse og står opp for dem som trenger hjelp og omsorg i hverdagen. Blir de hengende etter lønnsmessig vil vi slite mer å rekruttere nok sosialarbeidere i fremtiden, sier Kvisvik.

I fjor ble partene enige om en lønnsvekst på 2,8 prosent, men den reelle veksten viste seg å kun bli 2,5 prosent. Derfor krever Kvisvik at medlemmene kompenseres og får mer enn frontfaget i årets lønnsoppgjør.

– Nå er dette viktigere enn på lenge. Sosiale kriser krever sosialfaglige løsninger. Det trenger vi nå, etter pandemien og når vi skal ta imot flyktningfamilier fra Ukraina, sier Kvisvik.

Partene møtes nå hos Riksmekleren og har frist til å bli enige ved midnatt 23. mai. Dersom de ikke kommer til enigehet vil det bli streik i landets kommuner fra og med 24. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.