Moderne dating: Guide for nysingle nordmenn

dating

Hvis online-dating føles som et uløselig puslespill i søken etter den ene, er du ikke alene. – Det er litt som det gamle ordtaket om at du må kysse mange frosker for å finne prinsen eller prinsessen, sånn er det også med nettdating, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn. Hun gir nå sine beste tips til de som ønsker å ta opp dating igjen.

Før du begynner å date online er det visse ting du bør være oppdatert på, alt fra begreper til trender og holdninger. Har du akkurat kommet ut av et langt forhold, kan det være vanskelig å henge med, ifølge Mathiesen.

– Icks, snooze-dating, situationships, ghosting og infla-dating er bare en brøkdel av begrepene som brukes der ute. Og det dukker stadig nye opp.

Vonde følelser etter et brudd kan være vanskelig å komme over, en type medisin kan være å hive seg ut på datingmarkedet igjen. Den første daten kan virke skummel og være nervepirrende – men om du gir det en sjanse kan det virkelig være verdt det. 

– Når du drar på din første date etter et brudd, er det viktig å huske på at du aldri vet om den du dater er i samme situasjon. Prøv å ikke la deg påvirke av tidligere forhold, vær åpen og gi av deg selv, sier datingeksperten.

Datingeksperten sine beste råd for å starte datingen igjen er at du tar det rolig, er ærlig, lærer av egne feil, ikke sammenligner og prøv deg gjerne frem på datingapper. Husk at du kommer til å gå på noen blemmer, men ikke gi opp.

– Ikke kast deg for fort ut i det, begynn å date når du føler deg klar. Likevel er det ikke uvanlig å ha en rebound etter et brudd, det kan hjelpe deg og gå videre – bare vær ærlig om dette med den du møter. Ta det du har lært fra forrige forhold videre og ikke sammenlign daten din med eksen. Datingapper kan være et fint hjelpemiddel for å få en rolig start på datingen, forteller Mathiesen.

Om du har kommet ut av et langvarig forhold, er det mye som kan ha endret seg siden sist du aktivt datet. Det er flere nye begreper som kan være fint å ha i bakhodet når du hiver deg ut på dating igjen.

– Hvordan vi i dag søker etter romantiske forhold, spesielt med påvirkningen fra sosiale medier og datingapper, har naturlig nok endret både oppførsel og språk rundt dating.  Selv om det er et dusin av forskjellige begreper og uttrykk, er det ikke alle du trenger å vite om. 

Datingeksperten har samlet ti av de mest brukte begrepene i dagens dating som kan være nyttig å ta med seg:

  1. Icks: En handling eller en væremåte som gir deg avsmak eller vemmelse. En “ick” kan gjøre at interessen for en person forsvinner og personen blir mindre attraktiv for deg.
  2. Snooze-dating: Du har en samtale gående med en du er interessert i, der du tenker at du skal svare senere, men ender opp med å ikke svare – det er blitt glemt og du angrer.
  3. Situationship: Et romantisk eller seksuelt forhold der ingen av partene klarer å kommunisere sammen for å definere deres status. Ingen av partene er sikre på hva den andre er for en.
  4. Ghosting: Når Crushet uten forvarsel forsvinner og du står igjen og lurer på hva som skjedde.
  5. Infla-dating: På grunn av inflasjonen det siste året, promoterer Infla-dating til et sunnere forhold til økonomi som åpner opp for å date på budsjett.
  6. Love bombing: Du får mye oppmerksomhet eller hengivelse fra Crushet ditt, du blir rett og slett bombardert med kjærlighet – dette kan være positivt, men også negativt med baktanke om å påvirke eller manipulere.
  7. Soft-launching: Diskret publisering av ny partner på sosiale medier uten å vise hvem det er. Dette fordi man ikke vil vise frem personen for tidlig dersom det skulle gå skeis.
  8. Zombeing: Når noen har ghostet deg, men “står opp fra de døde” for å gjenoppta kontakten uten å ha skyldfølelse.
  9. Beige flagg: Du kjenner nok til røde og grønne flagg, beige flagg derimot er når Crushet ditt er kjedelig og mangler innsats i datingen. Det er verken et rødt eller grønt flagg.
  10. Cookie-jarring: Når en person ønsker et forhold med deg som en backup, de har et førstevalg, men kommer til deg dersom førstevalget gir avslag eller ikke er tilgjengelig.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.