Mobilvirus spres via MMS

musikk podcast iphone

Flubot har fått en ny smittebølge, og denne gang spres det via MMS. – Ikke trykk på ukjente lenker.

Ice registrerer at mobilviruset Flubot igjen har fått et oppsving, og denne gangen spres det også via MMS.

Flubot er et datavirus tilpasset mobiltelefoner. Det sprer seg ved at det sender SMS og MMS uten at du vet det. Disse meldingene forsøker å lure andre til å trykke på lenker som igjen infiserer deres mobiltelefon.

– Ikke trykk på ukjente lenker. Da kan du risikere at du laster ned ondsinnet kode som kan stjele informasjon fra mobilen din, og igjen sprer dette viruset videre til andre, sier Tore Malmo, driftsdirektør i Ice.

Til å begynne med var meldingene skrevet på dårlig norsk og handlet stort sett om at det var en pakke på vei. Etter hvert ble meldingene mer avanserte med mer korrekt språk og større variasjon i budskapet. Den siste utviklingen er at det nå også spres via MMS.

Norske sikkerhetsmyndigheter har formidlet følgende råd for infiserte av skadevaren «Flubot»:

  • Telefonen tilbakestilles til fabrikkinnstillinger umiddelbart.  
  • Etter dette, bør passord endres for brukerkontoer som har vært benyttet eller lagret på telefonen etter at Flubot ble installert. Dette gjelder alle nettsider og applikasjoner man har logget på. Dersom passordet har vært gjenbrukt på flere tjenester, bør det også endres for disse.  
  • I tillegg bør eventuelle bankkort benyttet via mobilen sperres.

Merk: for å unngå reinfeksjon, bør du ved gjenoppretting fra backup være helt sikker på at dette er fra et tidspunkt før Flubot ble installert.

Ice følger for tiden smitten nøye. Mistenker du at du er infisert, ikke nøl med å ta kontakt med kundeservice på 21 00 00 00.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.