Matvareprisene demper den norske prisveksten

forbrukslån

Matvareprisene har gått ned med 0,8 prosent de siste 12 månedene, matvareprisene har dermed bidratt til å dempe den samlede prisveksten i Norge. Det viser ferske tall fra SSB.

Fra november 2018 til november 2019 har konsumprisindeksen steget med 1,6 prosent. På samme tid har altså matvareprisene gått ned med 0,8 prosent.

− Konkurranse i dagligvaremarkedet gjør at matvareprisene har gått ned. Det er ingen tvil om at konkurransen mellom dagligvareaktørene er svært hard, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Fra oktober til november steg matvareprisene med moderate 0,2 prosent. Matvareprisene varierer etter et jevnt mønster i løpet av året.

− En liten økning er normal på denne tiden av året. Prisene går ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og justerer seg igjen på andre tidspunkt av året.

− At matvareprisene har en negativ utvikling over de siste tolv månedene er ikke vanlig, vi har ikke sette dette siden november 2017, sier Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.