Malaysias parlamentspresident til Stortinget

stortinget

En delegasjon ledet av Malaysias parlamentspresident Dato’ Mohamad Ariff Md Yusof besøker Stortinget mandag 21. januar. Formålet med besøket er å lære mer om hvordan det norske demokratiet fungerer.

Stortingspresident Tone W. Trøen tar imot Yusof på Løvebakken. Besøket følger opp den malaysiske parlamentarikeren Wong Chens visitt på Stortinget i oktober i fjor. Det malaysiske parlamentet står midt oppe i en omfattende reformprosess etter valget der i fjor, og arbeidsbesøket på Stortinget er et ledd i å innhente informasjon om Stortingets organisasjon og virke.

Mer overordnet ønsker gjestene også å høre mer om norsk politisk kultur, maktfordelingsprinsippet og respekten for og tilliten til våre demokratiske institusjoner. Malaysierne har også besøkt Storbritannias og Australias parlamenter for å innhente informasjon og erfaringer.

– Å gi råd og innspill til andre parlamenter i deres arbeid med å styrke sitt demokratiarbeid oppleves veldig nyttig. Vår demokratiske tradisjon med maktfordelingsprinsippet og folkesuverenitetsprinsippet er lang og det er fint å få dele våre erfaringer med andre. Jeg er stolt over at Norge er et av landene, sammen med Storbritannia og Australia, som Malaysia henvender seg til, sier Trøen.

Etter møtet på stortingspresidentens kontor og signering av gjesteboken, vil delegasjonen treffe Stortingets assisterende direktør Kyrre Grimstad for blant annet å få innsikt i Stortingets komitéstruktur. Besøket på Stortinget avsluttes med en omvisning i stortingsbygningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.