TV3 og Luksusfellen har skapt kjendisøkonomer og virkelig satt privatøkonomi på kartet i løpet av de ti årene tv-programmet har gått på skjermen.
«Å gå i Luksusfellen» har blitt et begrep de fleste nordmenn bruker, og Luksusfellens økonomer har spart deltakerne for mange millioner i inkasso.
– Luksusfellen har bidratt til økt livsmestring og bedre folkehelse, og jeg er både stolt og takknemlig for å ha vært med på å hjelpe folk til et bedre liv» sier økonom Magne Gundersen.
TV3 viste aller første episode av Luksusfellen 30. januar 2008, og nå er det ny sesong med 18 program av dette suksessrike konseptet. Gjennom 174 episoder har vi sett mye merkelig og hodeløs pengebruk. Noen eksempler er Melkemannen som brukte 40 000 kr i året på melk, folk som brant regningene i peisen, mens andre gikk på butikken 25 ganger i uken og rekordantall for kjøpte biler er 83 stykker.
Luksusfellen har sesongpremiere onsdag 31. januar kl. 20.30 på TV3 og Viafree.
Fokus på privatøkonomi
Luksusfellen har bidratt til et større fokus på privatøkonomi i en tid der kredittkortbruken bare øker blant unge.
– Jeg synes det er forferdelig at folk er nødt til å gå på en økonomisk smell for å lære. Hadde vi hatt mer privatøkonomi på skolen ville færre havnet i Luksusfellen, sier økonom Silje Sandmæl.
– Jeg ønsker å hedre samtlige deltakerne som virkelig har gått i bresjen, og tatt en for laget, ved å vise sin tilkortkommenhet og skam når det gjelder personlig økonomisk styring. Hvor mange nordmenn har ikke oppigjennom årene lært av andres feil, og ekspertenes råd, sier psykolog Cecilie Lynum.
I første episode av jubileumssesongen møter vi alenemoren Elin hvis økonomi kræsjlandet etter et samlivsbrudd, og nå har hun mistet helt kontrollen på regningsbunken.
Elins elendige økonomiske styring har gjort at den lille familien står i fare for å miste både barnehageplass og strøm. Økonom Lene Drange og psykolog Cecilie Lynum reiser til Elin for å hjelpe henne ut av en stor krise.