LEDER: Skammelig av norske medier å ikke dekke fengslingen av Tommy Robinson

gunnar andreassen

Journalisten Tommy Robinson arbeider bl.a. for The Rebel Media og er ikke en hvilken som helst journalist, han er en av de mest kjente journalistene i Europa, og den desidert mest kjente journalisten i England.

Fredag ble Tommy Robinson fengslet av britiske myndigheter da han sendte live utenfor en rettsbygning der en rettssak om en av de mange såkalte grooming-skandalene i England pågikk.

Ingen andre engelske medier var tilstede.

Tommy Robinson ble arrestert, domfelt til 13 måneder og fengslet i løpet av bare noen timer. I England er det også forbudt å rapportere om at Tommy Robinson er fengslet. Forbudet er hovedforklaringen på at Bodøposten.no ikke har trykket noe om saken tidligere.

Fengslingen av Tommy Robinson er i dag en av de største nyhetssakene i verden. Det er protester, demonstrasjoner, opprop og andre støtteaksjoner over hele verden for Tommy.

Det er avklart at det er tillatt å omtale saken i Norge, noe som gjør det sensasjonelt at større medier som NRK, TV 2, Aftenposten, Dagbladet, VG og andre ikke dekker denne saken.

Saken er nemlig også svært prinsipiell.

Tommy Robinson skal ikke ha brutt noen lover. Han skal ha fått tillatelse fra politiet til å dekke rettssaken der flere innvandrere er tiltalt for å ha voldtatt britiske småjenter. Tommy Robinson fikk ikke bruke sin advokat under rettssaken og det er ikke tillatt å omtale den i England.

Saken er også prinsipiell da Tommy Robinson har mottatt flere drapstrusler fra muslimske miljøer og det forventes at han vil treffe på flere i fengselet.

I Norge er det så langt bare Document, Rights.no, Resett og Bodøposten.no som har omtalt skandalen.

Tommy Robinson er nå bokstavelig talt i livsfare, og med han pressefrihet i England og Europa.

Derfor er det skammelig av norske medier å ikke dekke fengslingen av Tommy Robinson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.