terror israel

LESERINNLEGG: Tostatsløsningen

I mange år har politikere og medier forsøkt å prakke noe de kaller en «tostatsløsning» på israelerne.  En påstand som holdes varm, er at Oslo-avtalene dreiet seg om en tostatsløsning.  Men det er ikke... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Om barn i væpnet konflikt

Onsdag 5. juli debatterte Sikkerhetsrådet en rapport fra generalsekretæren om barn og væpnede konflikter. På vegne av de nordiske land fremførte Danmarks FN-ambassadør disse landenes reaksjon på rapporten, og ga den sin støtte. Av: dr. Michal... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: Antisemittisme på NRK

Det er ikke mye å le av i NRKs agitasjon mot Israel, men når denne milliardindustrien må ty til Google for å få oversatt navnet på den marxist-leninistiske terror-organisasjonen Folkefronten for frigjøring av... Les mer »
swastika

LESERINNLEGG: Formålet med jødehatet

Debatten om den stadig aktuelle antisemittismen tar ikke slutt.  Det gjør heller ikke jødehatet.  I mer enn 2000 år har dette vært et tema i europeisk politikk, – fra grekeren Alexander og hans generaler,... Les mer »
blader

Pressefrihetens dag feires hos Narvesen

Onsdag 3. mai feirer Reitan Convenience Norway den internasjonale dagen for pressefrihet ved å hedre journalistikkens rolle som forkjemper og forsvarer av frihet og demokrati, samt å tilby halv pris på magasiner... Les mer »
fritt ord

Fritt Ords Pris 2023 tildeles Julie Wilhelmsen

Stiftelsen Fritt Ords Pris 2023 tildeles seniorforsker Julie Wilhelmsen for å ha bidratt med nyanserende faglig kunnskap i et opphetet offentlig ordskifte, før og etter Russlands invasjon av Ukraina. Hun har gjennom... Les mer »
cv mal

Ny rapport: – Overraskende dårlig akademisk frihet i Europa

Det er en negativ utvikling av den akademiske friheten i Europa – også i land som Norge liker å sammenlikne seg med. – Det er lett å tenke at Europa er best... Les mer »

Påskeferie: Følg Ranaposten hele påsken

Påsken 2023 starter torsdag 6. april. Det betyr at påskeferie i Norge er fra torsdag 6. april til mandag 10. april. Men Ranaposten.no oppdateres daglig hele påsken. – Redaksjonen i Ranaposten vil jobbe... Les mer »
fritt ord

Fritt Ords Honnør til Ella Marie Hætta Isaksen

Fritt Ords Honnør tildeles musiker, skuespiller og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen (24) for hennes innsats for minoritetsvern og samiske urfolksrettigheter. Hun var frontfigur under de fredelige sivil ulydighets-demonstrasjonene i Oslo i... Les mer »

Nyheter på Ranaposten.no hele vinterferien

Det er snart vinterferie i Norge, i år er vinterferien uke 9 som starter 27 februar og varer til og med 5 mars. Men Ranaposten.no vil publisere nyheter som vanlig. – Vi kommer... Les mer »