Langt flere p-bulker så langt i år

if

Bulking og bilskader på parkeringsplasser og p-hus har økt med 20 prosent første halvår i år, viser skadetall fra forsikringsbransjen.

De seks første månedene i år fikk forsikringsselskapene meldt inn 16 053 karosseriskader på parkert kjøretøy, viser tall fra Finans Norge. I samme tidsrom i fjor var tallet 13 346 skader.

– Det er vanskelig å fastslå hvorfor oppgangen er såpass kraftig. Muligens vil vi ut og shoppe etter to år med en svært spesiell tid? Det har også vært en økning i ryggeulykker på 9 prosent. Disse to skadekategoriene henger sammen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If. 

Første halvår i år var det 9849 skadetilfeller ved rygging, mens det var 9033 i samme periode i fjor.

– Å bulke inn i en annen bil på en parkeringsplass eller i et P-hus kan skje den beste. Dette er en av de vanligste skadene som kommer inn til forsikringsselskapene, sier Clementz.

– Å rygge inn i parkeringsfeltet er smart, og noe vi anbefaler. Da har du god oversikt når du skal kjøre bilen ut igjen, sier han.

I en landsrepresentativ rapport klagde over halvparten at norske p-plasser og parkeringshus er for trange og vanskelige å manøvrere i.

– Å kjøre rundt på p-plass eller parkeringshus trenger like stor konsentrasjon og oppmerksomhet som når du er på motorveien. Selv om skadene og bulkene ofte er små, er det som regel bare et lite øyeblikks uoppmerksomhet som skal til, sier kommunikasjonssjefen i If.

– Dersom du skulle være så uheldig å slå en dør inn i nabobilen eller lage en liten bulk på annen måte, bør du legge igjen en lapp med kontaktopplysninger til deg selv og registreringsnummeret på bilen din. Selvsagt vil et ord som «beklager» også være bra å føye på, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.