bil ratt speedometer

If advarer om musespising på biler i vinter

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke den jevnlig for hjemme alene-fester. Hvis det oppstår... Les mer »
if

Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

Et vanlig brannslukker vil aldri klare å slukke batteribrann i en elsykkel eller elsparkesykkel, ifølge branneksperter. Flesteparten lader farkostene innendørs, viser ny undersøkelse. Tre av fire som eier en elsparkesykkel eller elsykkel... Les mer »
fartsgrense

Her har nordmenn biltrøbbel i ferien

Varmebølgen ser ut til skremme nordmenn fra å kjøre bil til Spania i sommer. I år har nordmenn motorstopp og behov for veihjelp først og fremst i Tyskland og Norden, ifølge If.... Les mer »
if

If: Lurt å følge med på flomvarsler nå

Forsikringsselskapet If ber folk som bor ved bekker og elver om å være ekstra årvåkne. Kombinasjonen solstek og regn kan bidra til skadeflom. Flomvarselet for Altaelva, Trysilelva og Krøderen er justert opp... Les mer »
elsykkel

Sykkeltyvene elsker å stjele sykler med denne låsen

Norges mest brukte sykkellåstype yter minst motstand ved tyveri, advarer forsikringsselskapet If. Vaierlåser er svært enkle å klippe over med sykkeltyvenes verktøy, og kan gi sykkeleiere falsk trygghet, påpeker selskapet. – Dessverre er... Les mer »
if

En av tre har ikke sjekket brannslokkeren

5 prosent av nordmenn innrømmer at de ikke har brannslokningsapparat i boligen, viser ny undersøkelse. Hver tredje som har brannslokker, slurver med ettersynet av den. Det er YouGov som har gjennomført spørreundersøkelsen... Les mer »
fartsgrense

Flere kjører på sommerdekk i snøvær

Sist vinter hadde 13,6 prosent av bilene som var inne til skadetaksering hos If sommerdekk på bilen. Det er en økning på 7,3 prosentpoeng fra vinteren før. Tallene baserer seg på skadetaksering av... Les mer »
if

Langt flere p-bulker så langt i år

Bulking og bilskader på parkeringsplasser og p-hus har økt med 20 prosent første halvår i år, viser skadetall fra forsikringsbransjen. De seks første månedene i år fikk forsikringsselskapene meldt inn 16 053... Les mer »
if

Kraftig vekst for If tross urolighetene i verden

If fortsetter å levere et meget sterkt resultat og har en premievekst på 8,4 prosent i andre kvartal. Våren og sommeren 2022 har vært preget av volatile markeder, at forsikring har blitt... Les mer »
biler speed

Flere kjører på bilferie til utlandet enn før korona

Så langt i sommer har det vært nesten 15 prosent flere skader på norske biler i utlandet enn sommeren før pandemien, ifølge forsikringsselskapet If. «Bil for fly» er en del av grunnen.... Les mer »