Kronprinsen åpnet nytt Innovasjon Norge-hovedkontor

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge åpnet sitt nye hovedkontor i Oslo mandag. H.K.H. Kronprinsen var til stede på åpningen, sammen med næringsminister Jan Christian Vestre, ansatte i Innovasjon Norge og andre inviterte gjester.

Kronprins Haakon sørget sammen med administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, for å koble strømmen fra lyskilden “lokale ideer” til “globale muligheter” på podiet under åpningen av det nye hovedkontoret. 

Til stede var også fylkesrådsleder i Viken, Siv Henriette Jacobsen, og leder for Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Gjestene fikk en omvisning i de nye lokalene og hilste på de ansatte.

Les også:  Svein Valle vigslet til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Det nye hovedkontoret for Innovasjon Norge ligger ved Grev Wedels plass 9, sentralt i Oslo. Hit flytter også lokalkontoret for Oslo og Viken, som i tillegg har kontorer ved Sarpsborg og i Drammen.

-Det er en milepæl at vi har byttet kontor fra Akersgata, i gamle Industribankens lokaler, til Grev Wedels plass. Dette er lokaler som matcher vårt oppdrag bedre, er mer tilgjengelig og mer tilrettelagt for kundemøter med norsk næringsliv. Vi gleder oss til å bruke disse nye lokalene til å skape flere gode gründere, flere vekstkraftige bedrifter og nye vekst- og eksportnæringer, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Les også:  Ny rekord: Black Week ga pakkerekord for Posten

– Jeg vet at dere har satt høye miljøkrav, og det gjorde dere med rette. Dere representerer tross alt innovasjon og fremtiden. Med solceller på taket, gjenbruk og ombruk, i tillegg til miljøvennlige materialer, tror jeg dere har fått hva dere var på jakt etter, sa næringsminister Jan Christian Vestre.

Gjenbruk og bærekraft har vært viktig i oppbyggingen av det nye kontoret. Det er gjenbrukt gamle møbler, radiatorer og dører, og det er trappebelegg som er lagd av blant annet gjenbrukte vaskeservanter og toaletter. Ved å velge lokaler i et rehabilitert bygg fremfor å bygge et nytt, har Innovasjon Norge redusert klimaavtrykket betraktelig.

Les også:  Svein Valle vigslet til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Ansatte ved hovedkontoret flytter inn i slutten av januar og deretter følger regionkontoret i Oslo og Viken i april.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.