Kirkens SOS: – Enda høyere alvorlighetsgrad denne påsken

påske

Kirkens SOS har besvart 2391 samtaler mellom palmesøndag og påskeaften. 25% av samtalene har omhandlet selvmord, en økning fra 21% året før.

– I påsken i fjor så vi en dobling av selvmordssamtaler sammenliknet med året før, fra 11% til 21%. Det er trist å se at dette tallet har økt ytterligere i år, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

Tallene gjelder for alle Kirkens SOS’ krisetjenester samlet, på telefon, melding og chat, fra palmesøndag til påskeaften. Per dag blir det rundt 350 besvarte samtaler, hvor omtrent 85 av disse har omhandlet selvmord.

– I fjor, da vi så på påskestatistikken, sa vi at vi sjelden har opplevd at det er så mange samtaler preget av et slikt alvor og smertetrykk. Denne trenden har dessverre vedvart gjennom store deler av året som har gått, og vi ser også denne påsken at det har vært utrolig viktig at vi har vært til stede, sier Heimdal.

Heimdal opplyser videre at det å snakke om selvmordstanker oppleves lindrende for mange av de som tar kontakt med Kirkens SOS.

– For mange føles det så å si umulig å skulle snakke med noen rundt seg om selvmordstanker. Det å få snakke anonymt med et medmenneske, og bli møtt med forståelse fra en av våre frivillige, gjør at mange føler seg bedre rustet til å søke den hjelpen de trenger, sier Heimdal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.